Чому такий продукт треба додати в раціон, пояснює РБК-Україна з посиланням на Very Well Health.
Какао-крупку також називають какао-нібсами або какао-бобами. Назва “какао” або “какао-крупка” використовується як взаємозамінна, оскільки обидва терміни відносяться до одного продукту.
Багаті на поліфеноли
Какао-крупка – це справжня скарбниця поліфенолів, особливо флавоноїдів, які відомі своїми антиоксидантними та протизапальними властивостями. Ці рослинні сполуки допомагають боротися із серцево-судинними захворюваннями, а також можуть знижувати рівень глюкози в крові, що є особливо важливим для людей з діабетом або ожирінням.
Підвищують “хороший” холестерин
Дослідження показали, що теобромін – основний алкалоїд, що міститься в какао може сприяти підвищенню рівня ліпопротеїнів високої щільності (ЛПВЩ), відомого як “хороший” холестерин. Крім того, поліфеноли допомагають регулювати ліпідний обмін, тобто те, як організм переробляє та використовує жири.
Знижують артеріальний тиск
Поліфеноли какао можуть допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань. Дослідження підтверджують, що вживання продуктів, багатих на поліфеноли, сприяє зниженню або підтримці нормального артеріального тиску.
Наприклад, дослідження 2015 року показало, що регулярне споживання темного шоколаду протягом восьми тижнів знизило кров’яний тиск у пацієнтів з діабетом та гіпертонією.
Мають протизапальні властивості
Поліфеноли какао мають доведені протизапальні властивості, які допомагають запобігати захворюванням та зменшувати біль. Вони також виступають як антиоксиданти, захищаючи клітини від пошкоджень, спричинених вільними радикалами.
Допомагають контролювати рівень глюкози
Какао покращує чутливість до інсуліну – здатність організму реагувати на інсулін для контролю рівня цукру в крові. Флавоноїди в какао можуть бути корисними для запобігання розвитку діабету 2 типу, оскільки вони позитивно впливають на секрецію інсуліну та запобігають запальним пошкодженням, пов’язаним з цим захворюванням.
Покращують когнітивні функції
Клінічні дослідження вказують, що какао може покращувати загальні когнітивні здібності та робочу пам’ять, особливо у літніх людей, схильних до когнітивного спаду. Флаваноли какао можуть посилювати приток крові до мозку, сприяючи нейропластичності, що є особливо перспективним для молодих людей.
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Дніпровський фаховий коледж інженерії та педагогіки відзначив свій…
Спортивні змагання відвідав міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у нашому місті стартував 5-й ювілейний Всеукраїнський…
Служба безпеки затримала двох агентів фсб, які коригували повітряні атаки рашистів по енергетичній інфраструктурі Дніпра.…
Поліція м. Зеленодольська скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, причетного до скоєння ряду тяжких…
ТОВ ЦСК «Біофарма плазма» та департамент культури Камянського оголошують конкурс з образотворчого мистецтва «Biopharma-ART». 1.…
Вийшов новий тизер українського романтичного фентезі "Мавка. Справжній міф". У ролику творці фентезі презентували перший…