Categories: Це цікаво

Головна ознака, що борошно зіпсувалось і може нашкодити організму

Одна проста ознака може свідчити про те, що борошно зіпсувалось і може становити загрозу для здоров’я. Перед тим як готувати, варто завжди ретельно перевіряти борошно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.

Термін придатності борошна

Хоча борошно й має тривалий термін придатності, воно все ж псується. На всіх мішках з борошном є дата “найкраще спожити до” або “вжити до”. Це рекомендована виробником дата для забезпечення найкращої якості борошна.

Натуральні олії в борошні схильні до псування. По суті, чим більше жиру містить борошно, тим швидше воно прострочується.

Додаткові інгредієнти, такі як сіль або розпушувач, не впливають на псування, але з часом вони втрачають свою ефективність.

Вміст природного жиру в зерні, що використовуються для виготовлення борошна, визначає термін придатності борошна. Тому борошно зберігатиметься різний час залежно від того, що використовується для його виготовлення.

Термін зберігання за правильних умов такий:

  • пшеничне та житнє (біле, вищого/першого ґатунку) – до 12 місяців
  • цільнозернове (з висівками) – до 6 місяців, бо містить більше жиру й швидше прогіркає
  • кукурудзяне, гречане, вівсяне – приблизно 4-6 місяців
  • горіхове, насіннєве (мигдальне, кокосове, лляне) – 3-4 місяці, бо швидко окислюється
  • рисове – близько 6-8 місяців

Ознаки, що борошно зіпсувалось

Якщо ви відкриєте пакет, а з нього погано пахне, то ймовірно, борошно зіпсувалось. Це головна ознака того, що жир у борошні окислився, що зазвичай призводить до затхлого або кислого запаху.

Фізично борошно може бути грудками або починати жовтіти, що свідчить про потрапляння вологи.

Також, ​​якщо ви побачите шкідників, то викиньте пакет.

Прострочене борошно можна використовувати, якщо воно ще якісне. Однак, борошно може псуватися, що можна визначити за запахом та зовнішнім виглядом.

Якщо борошно піддавалося впливу повітря або вологи, текстура вашої випічки буде крихкою.

Два способи правильного зберігання борошна

У коморі

Згідно з Міністерством сільського господарства США, борошно вважається стійким до зберігання і може безпечно зберігатися за кімнатної температури. Найкраще зберігати його в герметичному контейнері та покласти в прохолодне, сухе та темне місце.

У холодильнику або морозильній камері

Охолодження – чудовий спосіб продовжити термін придатності борошна. Переконайтеся, що пакет герметично закритий для захисту від повітря або вологи. Воно може зберігатись в холодильнику приблизно рік або в морозильній камері два роки.

Тільки обов’язково доведіть борошно до кімнатної температури перед використанням, особливо під час випікання хліба, щоб запобігти утворенню грудочок.

Margaret

Recent Posts

Рецепт дня: Солодка маринована капуста

Хрустка маринована капуста на зиму на відміну від квашеної готується швидко і вкрай просто. Овочі…

10 хв. ago

У Кам’янському пішов з життя колишній директор Ліцею №1

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "Із глибоким сумом повідомляємо, що 16 вересня…

40 хв. ago

Анна Трінчер висміяла бідних людей і серйозно розлютила Мережу

Українська співачка Анна Трінчер не на жарт розлютила Мережу своїми словами про бідних людей. У новому випуску…

1 годину ago

У Кам’янському за програмою “Грант для ветеранів” відкрили дитячий освітній центр

Мрії здійснюються, коли є віра в себе, підтримка та можливості. Саме так у Кам’янському з’явився…

2 години ago

Найкращі друзі за гороскопом: ці знаки Зодіаку звернуть заради вас всі гори

Езотерики вважають, що представники чотирьох знаків Зодіаку найчастіше стають гарними друзями. Вони, немов надійна опора,…

3 години ago

У Дніпрі зникла 16-річна дівчина

Поліція Дніпра розшукує 16-річну Владиславу Леуту. 16 вересня близько 20.50 неповнолітня дівчина пішла з місця…

3 години ago