Продукти, необхідні для приготування салату, досить прості і завжди є в кожному холодильнику. Напевно, це є головним плюсом салату «Листопад». Для приготування цього салату вам знадобиться відносно велика кількість інгредієнтів: починаючи з курячої грудки та закінчуючи цукром для маринаду. Проте саме такий набір забезпечує ефектний зовнішній вигляд страви та її неповторний смак. Приступаємо до приготування!
Інгредієнти
Куряча грудка 1 шт., Шампиньйони 400 г, Огірки солоні 3 шт., Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Яйце 2 шт., Майонез 4 ст. л., Консервована кукурудза 100 г, Соняшникова олія 2 ст. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Цукор 1 ст. л., Вода 80 мл, Сіль 1 ч. л., Петрушка 10 г, Оцет 3 ст. л.
Приготування
1. Курячі грудки промийте, відваріть у підсоленій воді до готовності. До речі, для приготування салату можете використовувати не тільки філе, а й курячі стегна та інші частини курки. Далі остудіть м’ясо.
2. Промийте та відваріть до готовності моркву. Остудіть і очистіть її від шкірки. Натріть моркву на великій тертці. Цибулю наріжте півкільцями, замаринуйте в маринаді з води, цукру, солі та оцту.
3. Шампіньйони наріжте тонкими слайсами. Обсмажте їх до золотистого кольору на розігрітій в сковороді олії. Відкладіть убік, щоб вони повністю охолонули.
4. Тепер приготуйте яєчні млинці. Збийте до однорідності яйця, додайте до них щіпку солі та трохи перцю. Випікайте тонкі млинці на сковороді. З цієї маси вийде 2 шт.
5. Готові млинці загорніть в рулети, а потім поріжте ножем поперек так, щоб в результаті отримати тоненькі смужки. Підготувавши всі інгредієнти, починайте збирати салат, кожен шар якого покривайте ажурною сіткою з майонезу.
6. Спочатку викладіть на пласку тарілку шар м’яса, розібраного на волокна. Посоліть і поперчіть. Далі слідує шар смажених грибів. Потім черга натертої на тертці відвареної моркви.
7. На моркву викладіть шар дрібно порізаних солоних огірків, а на них – відціджена від маринаду цибуля. І, нарешті, яєчні смужки. Для прикраси зверху викладіть кукурудзу та листя петрушки.
Салат готовий! Чекати, доки він просочиться чи ще щось, не треба. Відразу подавайте до столу. Можна нарізати його як торт, трикутниками і подавати спеціальною лопаткою кожній людині за столом. Виглядає приголомшливо, а на смак — казка!
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук вітає кам'янчан з 275-ю річницею заснування міста.
20-річного чоловіка, раніше судимого за аналогічні злочини, засуджено до 5 років позбавлення волі за шахрайство.…
До Дня міста у Кам'янському відкрили після капітального ремонту оновлений харчоблок у Ліцеї інформаційних технологій. …
У Кривому Розі в районі 96-го кварталу дружина виявила повішеним власного чоловіка. Про це передає "Відомо" з…
Відомий телеведучий Олексій Суханов відверто розповів про особисте життя і що робить сам, аби пробуджувати в стосунках…
Астролог Ніколь Став'ярскі розповіла, що в житті чотирьох знаків Зодіаку нарешті починається новий період. В…