Рецепт дня: Простий ванільний чизкейк

Чизкейк давно став символом затишного домашнього десерту – ніжного, повітряного і водночас ситного. Його легко приготувати навіть без духовки, а різноманітність рецептів дає змогу кожному знайти свій ідеальний варіант.

Багатий, кремовий і з насиченим ароматом ванілі цей класичний чизкейк – рецепт перевірений і безвідмовний. Щоб він вийшов ідеально гладким, без тріщин і грудочок, обов’язково заздалегідь дістаньте всі інгредієнти і дайте їм нагрітися до кімнатної температури.

Інгредієнти:

  • 250 г солодкого печива, подрібненого;
  • 120 г вершкового масла, розтопленого;
  • 750 г вершкового сиру*, розм’якшеного;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 45 г ванільного цукру;
  • 3 яйця;
  • чорниця (або інші ягоди) для прикраси.

*У класичному рецепті використовують сир маскарпоне, але його іноді замінюють сиром “Філадельфія”.

Приготування:

1. Змастити роз’ємну круглу форму для торта діаметром 20 см маслом і застелити дно пергаментом. Зовні обернути форму подвійним шаром фольги, щільно закриваючи дно і частково боки.

2. Подрібнене печиво змішати з розтопленим маслом і розподілити масу на дно форми, злегка утрамбувавши. Поставити форму з основою в холодильник, поки будете готувати начинку.

3. Розігріти духовку до 150°C. У мисці збити вершковий сир на низькій швидкості міксера до гладкої консистенції. Додати цукрову пудру і ванільний цукор, перемішати до однорідності. По одному вбити яйця, щоразу ретельно перемішуючи масу. Перелити готову начинку на охолоджену основу.

4. Форму поставити в деко (глибоке), налити окріп до середини форми.

5. Випікати 1 годину, потім вимкнути духовку і залишити чізкейк всередині ще на 30 хвилин. Після повністю остудити у формі, а потім прибрати в холодильник мінімум на 3 години.

Перед подачею можна прикрасити ягодами, посипати цукровою пудрою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *