Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Simply Recipes.
Заморожений виноград зберігається до 10-12 місяців, що значно довше, ніж 1-2 тижні при зберіганні в холодильнику.
Підготовка винограду
Виберіть стиглий, твердий та без пошкоджень виноград. Зніміть ягоди з грон і ретельно промийте їх під холодною водою.
Для додаткового очищення можна замочити виноград у розчині харчової соди (1 ч.л на 2 склянки води) або оцтовому розчині (1 частина оцту до 3 частин води) на 10-15 хвилин.
Сушка
Після миття ретельно висушіть ягоди, щоб уникнути утворення льоду при заморожуванні.
Швидке заморожування
Розкладіть виноград в один шар на поверхні, застеленій пергаментом, і помістіть у морозилку на 1-2 години, поки ягоди не замерзнуть.
Після цього перекладіть заморожений виноград у герметичний контейнер або пакет для заморожування, видаляючи якомога більше повітря.
Способів використання замороженого винограду дуже багато, серед ких:
Важливо знати, що після розморожування текстура винограду змінюється, і він може стати м’якшим. Найкраще використовувати заморожений виноград без попереднього розморожування, особливо в напоях або десертах.
Не рекомендується використовувати заморожений виноград для приготування вина, оскільки заморожування змінює хімічний склад ягід.
На житловому масиві Інгулець у Кривому Розі поруч із палацом культури 19 вересня близько 21:00…
Торт вафельний зі згущеним молоком уже давно став класикою домашніх десертів. З часом з'явилося багато…
У понеділок, 22 вересня, у Дніпрі на бульварі Слави, на житловому масиві Сокіл, сталася ДТП.…
Легенди українського року, гурт KARNA презентував саундтрек до антирадянського екшну "Каховський об'єкт". Відео до треку "Атоми"…
16 вересня в Дитячому екологічному центрі м. Кам’янське відбувся надзвичайно важливий захід, присвячений Міжнародному дню захисту…
Деякі знаки Зодіаку мають унікальну здатність не лише заробляти гроші, а й примножувати їх. Для…