Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Simply Recipes.
Заморожений виноград зберігається до 10-12 місяців, що значно довше, ніж 1-2 тижні при зберіганні в холодильнику.
Підготовка винограду
Виберіть стиглий, твердий та без пошкоджень виноград. Зніміть ягоди з грон і ретельно промийте їх під холодною водою.
Для додаткового очищення можна замочити виноград у розчині харчової соди (1 ч.л на 2 склянки води) або оцтовому розчині (1 частина оцту до 3 частин води) на 10-15 хвилин.
Сушка
Після миття ретельно висушіть ягоди, щоб уникнути утворення льоду при заморожуванні.
Швидке заморожування
Розкладіть виноград в один шар на поверхні, застеленій пергаментом, і помістіть у морозилку на 1-2 години, поки ягоди не замерзнуть.
Після цього перекладіть заморожений виноград у герметичний контейнер або пакет для заморожування, видаляючи якомога більше повітря.
Способів використання замороженого винограду дуже багато, серед ких:
Важливо знати, що після розморожування текстура винограду змінюється, і він може стати м’якшим. Найкраще використовувати заморожений виноград без попереднього розморожування, особливо в напоях або десертах.
Не рекомендується використовувати заморожений виноград для приготування вина, оскільки заморожування змінює хімічний склад ягід.
Зі спортсменами зустрівся міський голова Андрій Білоусов. "З 22 по 26 жовтня в італійському місті…
Уранці 7 листопада до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному житловому секторі…
У Кривому Розі 1-річне немовля вилило на себе окріп. Дитину госпіталізували з опіками. Про це…
Слідчі Дніпра скерували до суду обвинувальний акт щодо жінки, яка смертельно поранила свого співмешканця. Під…
Український співак та ведучий Володимир Дантес спричинив фурор у Мережі своїм сталевим пресом. Раніше артист…
Міжнародна мережа швидкого харчування планує відкрити свій заклад на бульварі Будівельників, 37-Е. Про це свідчать…