Рецепт дня: Хрусткі мариновані кабачки на зиму

Кабачки – це дуже недорогий і смачний сезонний продукт, який варто заготовити на холодну пору року. У маринованому вигляді вони особливо смачні.

Розповідаємо, як приготувати кабачки на зиму. Це прекрасна закуска, яка здивує багатьох гостей.

Інгредієнти:
  • 1,7 кілограма кабачків;
  • два зубчики часнику;
  • 15 грамів кропу;
  • два листки вишні;
  • два листки хрону;
  • 15 грамів петрушки;
  • два лаврові листки;
  • п’ять перців горошком;
  • два запашні перці;
  • літр води;
  • 25 грамів цукру;
  • 15 грамів солі;
  • 15 мілілітрів оцту.
Приготування:

1. Воду доводимо до кипіння. У цей час у стерилізовані банки розкладаємо зелень, прянощі, листя та нарізаний часник.

2. Кабачки миємо, нарізаємо на кружечки. Затрамбовуємо їх у банки, заливаємо окропом.

3. Накриваємо простерилізованими кришками і залишаємо на 10 хвилин. У цей час кип’ятимо ще одну порцію води.

4. Зливаємо рідину з кабачків і заливаємо їх знову окропом. Знову залишаємо хвилин на десять. Цього разу зливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння.

5. У банки потрібно додати сіль, цукор і оцет. Заливаємо закипілою водою і закатуємо. Збовтуємо банки, щоб сіль із цукром розчинилися. Їх потрібно залишити догори дном до охолодження.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *