Салати з буряка давно набули заслуженої популярності. Багато з них вже приїлися, а тому варто спробувати якісь нові рецепти.
Зараз самий розпал сезону буряка, коли він максимально смачний і корисний. Ми підібрали цікавий та незвичайний рецепт, який здивуює ваших близьких.
Фіни заправляють такий салат буряковим соком з оцтом. Ми взяли варіант, який ближчий до нашої кухні.
Інгредієнти:
- два середні буряки;
- чотири невеликі картоплини;
- одне яблуко (кисле);
- одну цибулю;
- три-чотири мариновані огірки;
- столову ложку огіркового розсолу;
- столову ложку рослинної олії;
- чайну ложку кунжуту.
Приготування:
1. Буряк відварюємо, очищаємо та нарізаємо середніми шматочками. Відварюємо та нарізаємо кубиками картоплю.
2. Цибулю очищаємо та дрібно нарізаємо. Заливаємо її розсолом і прибираємо в сторону. Яблуко потрібно вимити, очистити від шкірки та нарізати кубиками.
3. Складаємо всі інгредієнти в піалу або салатницю, заправляємо олією і посипаємо кунжутом. Для кращого результату можна залишити салат настоюватися близько 30 хвилин.