Рецепт дня: Американський сливовий пиріг

Осінь – ідеальний час для приготування ароматної випічки. Теплий запах кориці зробить затишним будь-який холодний вечір. Варто скористатися сезонними фруктами, щоб насолодитися соковитим десертом.

Ми пропонуємо приготувати смачний американський пиріг зі сливами. Це один із найвідоміших десертів. Він не втрачає популярності з моменту публікації 1983 року в New York Times.

Інгредієнти:

  • 150 грамів борошна;
  • 150 грамів цукру (+чайну ложку);
  • 120 грамів вершкового масла;
  • два яйця;
  • чайну ложку кориці;
  • чайну ложку розпушувача;
  • 12 слив.
  • дрібку солі;
  • чайну ложку ванільного цукру.
Приготування:

1. Духовку розігріваємо до 170 градусів. Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати, щоб воно стало м’яким. Збиваємо його з цукром до однорідної пишної маси. Додаємо яйця і знову збиваємо.

2. Всипаємо ваніль, дрібку солі та борошно з розпушувачем. Збиваємо до однорідної маси.

3. Переливаємо тісто у форму, змащену олією. Сливи нарізаємо на половинки і викладаємо зрізом догори. У піалі змішуємо цукор із корицею. Посипаємо цією сумішшю поверхню пирога і відправляємо в духовку на 40 хвилин.

Подавати пиріг можна теплим, додавши до нього кульку морозива. Також легендарний десерт із New York Times буде смачним і холодним.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *