Як не дивно, аледуже багато спільного у нашої та турецької кухні. Виявляється, що фаршировані перці по-турецьки існують! Рецепт не складний і дуже схожий на наш традиційний. проте, своя родзинка все ж в ньому є.
Як зелень найкраще використовувати петрушку та кінзу. Але ніхто не забороняє експериментувати та додавати іншу зелень. Обов’язково спробуйте подати страву не з класичною сметаною, а з йогуртом. Вийде дуже незвичайно і смачно!
Інгредієнти
Болгарський перець 8 шт. Помідор 2 шт., Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Яловичий фарш 400 г, Рис 100 г, Вода 150 мл, Сіль 0,5 ч. л., Лавровий лист 1 шт., Зелень за смаком, Соняшникова олія за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка за смаком.
Приготування
1. Очистіть і натріть моркву на великій тертці, наріжте цибулю кубиками. Розігрійте на сковороді олію, відправте туди цибулю і обсмажуйте до напівпрозорості. Потім додайте моркву та готуйте ще 2 хвилини.
2. Всипте фарш на сковороду і обсмажуйте його з овочами 2-3 хвилини. Тепер додайте промитий рис, перемішайте, додайте сіль, перець та солодку паприку. Влийте воду, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності рису близько 10-15 хвилин.
3. Додайте в начинку рубану зелень. Виріжте плодоніжку у перців і очистіть їх від насіння. Наріжте кільцями помідори. Наповнюйте перці начинкою, закриваючи їх шматочком помідора. Викладайте на змащене олією деко.
4. Змастіть перець олією і влийте трохи води. Випікайте 50 хвилин при температурі 180 °С. Не пропустіть момент, коли перець почне рум’янитися, змастіть його соком з дека, накрийте фольгою і готуйте далі.
В деяких регіонах Туреччини готують фаршировані перці у великому казані. Овочі розрізають збоку, щоб наповнити начинкою. Крім того, у національній турецькій кухні часто уникають м’яса, тому поширений рецепт вегетаріанських перців. Фарш замінюють сочевицею. Обов’язково спробуйте!