Рецепт дня: Чорнослив із горіхами в сметані

Сметана з чорносливом і горіхами – приголомшливий десерт, від якого неможливо відірватися. Поєднання щільних карамельно-димних сухофруктів з освіжаючим сметанним кремом стало класикою в кондитерстві.

Приготування страви не займе багато часу і не потребує особливих навичок. А результат такий смачний, що десерт можна їсти кілограмами і навіть не помітити.

В основі солодощів сметанне желе – таке ж, як у торті Бите скло. Сметану краще брати не дуже жирну, інакше десерт буде занадто “важким”. Готувати страву можна як у великій формі, так і в порційних склянках.

Інгредієнти:

  • триста п’ятдесят грамів сметани;
  • двісті грамів чорносливу;
  • сто п’ятдесят грам волоських горіхів;
  • сто п’ятдесят грамів цукру;
  • дві столові ложки желатину;
  • чотири столові ложки води.

Приготування:

1. Горіхи промити і висушити, а чорнослив замочити в окропі на 10 хвилин. Желатин залити в холодній воді, перемішати і залишити на 15 хвилин, щоб набряк. Чорнослив дрібно нарізати, а горіхи нарізати будь-яким чином.

2. Сметану змішати з цукром за допомогою вінчика, поки останній повністю не розчиниться. Кількість цукру можна зменшити, якщо любите не дуже солодкі десерти. Воду з желатином злегка підігріти в мікрохвильовці (але не кип’ятити). Тонким струменем влити в сметанну суміш. Вмішати горіхи з чорносливом.

3. Викладіть суміш у потрібний посуд і поставте сметанне желе з чорносливом у холодильник. Що більша ємність, то довше застигатиме.

Також за бажанням можна додавати інші сухофрукти, шматочки шоколаду, фрукти, або змішати сметану з ложкою какао. Експериментуйте зі смаками, поки не знайдете ідеальний десерт.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *