Рецепт дня: Люля кебаб у лаваші

Лаваш – це універсальний продукт, з якого можна приготувати багато солодких і солоних страв. М’який і тонкий лист тіста добре поєднується з будь-якими начинками, що робить його незамінним інгредієнтом для швидких закусок.

Такі страви дуже виручають, адже їх можна зробити за лічені хвилини, а результат перевершить усі очікування.

Ми підібрали рецепт приготування люля кебабу у лаваші, який приготувати не складно і досить швидко.

Це дуже смачна, ароматна страва, яка варта витрачених зусиль.

Інгредієнти:

  • 500 грамів свинини;
  • три цибулини;
  • один-два зубчики часнику;
  • пучок зелені на вибір;
  • одне яйце:
  • столову ложку рослинної олії;
  • два-три тонких лаваша;
  • три-чотири столові ложки винного оцту;
  • 0,5 чайної ложки цукру;
  • спеції за смаком.
Приготування:

1. Дві цибулі нарізаємо дуже тонкими півкільцями. Розділяємо їх, поміщаємо в піалу, посипаємо цукром і поливаємо оцтом. Залишаємо маринуватися.

2. Зі свинини робимо фарш. Цибулину, часник і кілька гілочок зелені, що залишилися, перебиваємо в блендері та додаємо в м’ясо разом зі спеціями. Маса має бути ароматною та пряною.

3. Фарш добре перемішуємо. Якщо буде занадто щільним, можна влити дві-три столові ложки холодної води.

4. В ідеалі фаршу потрібно трохи настоятися, але можна пропустити цей крок. Формуємо кебаби довжиною близько 10 сантиметрів і діаметром близько трьох. Ліпити простіше змочуючи руки холодною водою.

5. На будь-якому грилі або сковороді з ребристим дном обсмажуємо кебаби з усіх боків до готовності.

6. У цей час нарізаємо зелень і промиваємо мариновану цибулю від надлишків оцту. Віджимаємо її, злегка підсолюємо і змішуємо із зеленню.

7. Тепер готуємо сам кебаб у лаваші. Листи треба розрізати на частини, розміром у дві долоні. На лаваші викладаємо по столовій ложці цибулі із зеленню, кебаб і загортаємо.

Подавати можна одразу або залишивши полежати, щоб лаваш просочився соковитим соком і ароматом м’яса.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *