Не викидайте обгортку від масла: три геніальні лайфхаки, як дати їй “друге життя”

Зазвичай, коли пачка масла закінчується, папірець від нього автоматично летить у смітник. Виявляється, перш ніж позбутися цього “сміття”, йому можна дати “друге життя”.

Як можна використати упаковку від вершкового масла, розповідає РБК-Україна з посиланням на Onet.

Секрет економії

На перший погляд може здатися дивним збирати використані папірці від масла. Проте, навіть після того, як ви ретельно використали все масло, на папірці завжди залишається тонкий шар продукту, який ми зазвичай просто викидаємо. І це справжня помилка.

Замість того, щоб відправляти ці цінні залишки у смітник, варто їх зберегти. Просто залиште папірець і сховайте його до холодильника, він незабаром знадобиться.

Ідеальний помічник для випічки та смаження

Навіщо збирати ці “відходи”? Тому що їх можна чудово використовувати під час приготування! Найчастіше, папірець від масла стане вашим незамінним помічником під час випікання або смаження.

Як це працює: Просто розмажте залишки масла з папірця безпосередньо по формі для випічки, деку або сковороді. Це швидко, гігієнічно (ви не забрудните рук і не будете використовувати зайвий посуд) та екологічно! У довгостроковій перспективі, ця маленька звичка дозволить вам значно заощадити на додатковому жирі для змащування.

Масло для тостів

Цей метод може здатися несподіваним, але він дійсно працює, особливо якщо ви полюбляєте тости.

Як це працює: Використаним папірцем від масла можна змащувати хліб. Чим твердіший хліб (як-от тости), тим легше це зробити. Для свіжих м’яких булочок цей спосіб може бути менш зручним, але все ж таки варто спробувати. Це чудовий спосіб не витрачати нове масло, коли вам потрібна лише тонка плівка жиру.

Змащування форм та посуду

Крім деко та сковорідок, залишки масла на папірці ідеально підходять для змащування будь-яких форм для випічки, керамічних горщиків для запікання або навіть посуду перед паніруванням.

Як це працює: Замість того, щоб відрізати шматочок свіжого масла або використовувати олію, просто проведіть папірцем по внутрішній поверхні форми. Це створить ідеальний тонкий шар жиру, який запобігатиме прилипанню.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *