Домашні глазуровані сирки – це не лише смачний десерт, а й корисна альтернатива магазинним ласощам. Усього кілька простих інгредієнтів і ви зможете приготувати ніжні сирки з натурального сиру без зайвих добавок і консервантів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Рецепт домашніх глазурованих сирків
Інгредієнти для порції з 9 шт.:
- кисломолочний сир (9%) – 700 г
- цукрова пудра – 100 г
- вершкове масло (82%) – 100 г
- ванільний цукор – 20 г
- пюре чорниці чи інших ягід – 100 г
- цукор – 40 г
- кукурудзяний крохмаль – 8 г
- молочний шоколад – 200 г
- рослинна олія – 40 г
- горіхи – 30 г
Загальний час приготування: 2-3 години.
Легкий спосіб приготування
Беремо кисломолочний жирний сир, пудру, ванільний цукор, розтоплене масло і перебиваємо блендером до однорідної пасти без грудочок.
До свіжих чи заморожених ягід додаємо цукор і перебиваємо в пюре. Додайте крохмаль і постійно помішуючи поставте на вогонь та доведіть до загустіння. В кінці повністю охолодіть.
За допомогою кулінарного мішка викладіть в форму половину сирної маси, далі начинку і зверху другу частину сирної маси. Все вирівняйте та сформуйте сирки.
Приготування глазурованих сирків (фото: кадр з відео)
Якщо немає такої форми, то можна робити все в харчовій плівці. Поставте в морозилку на 1 годину до замерзання. До шоколаду додайте олію і частинами по 20 секунд в мікрохвильовці розтоплюємо шоколад. Постійно дістаємо і перемішуємо.
Після цього до шоколаду додайте подріблені горіхи і перемішайте. Нанизуйте сирки на шпажку і глазуруйте шоколадом. Покладіть на 10 хв в холодильник і готово.