Рецепт дня: Домашні глазуровані сирки

Домашні глазуровані сирки – це не лише смачний десерт, а й корисна альтернатива магазинним ласощам. Усього кілька простих інгредієнтів і ви зможете приготувати ніжні сирки з натурального сиру без зайвих добавок і консервантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.

Рецепт домашніх глазурованих сирків

Інгредієнти для порції з 9 шт.:

  • кисломолочний сир (9%) – 700 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • вершкове масло (82%) – 100 г
  • ванільний цукор – 20 г
  • пюре чорниці чи інших ягід – 100 г
  • цукор – 40 г
  • кукурудзяний крохмаль – 8 г
  • молочний шоколад – 200 г
  • рослинна олія – 40 г
  • горіхи – 30 г

Загальний час приготування: 2-3 години.

Легкий спосіб приготування

Беремо кисломолочний жирний сир, пудру, ванільний цукор, розтоплене масло і перебиваємо блендером до однорідної пасти без грудочок.

До свіжих чи заморожених ягід додаємо цукор і перебиваємо в пюре. Додайте крохмаль і постійно помішуючи поставте на вогонь та доведіть до загустіння. В кінці повністю охолодіть.

За допомогою кулінарного мішка викладіть в форму половину сирної маси, далі начинку і зверху другу частину сирної маси. Все вирівняйте та сформуйте сирки.

Домашні глазуровані сирки: набагато смачніші ніж магазинніПриготування глазурованих сирків (фото: кадр з відео)

Якщо немає такої форми, то можна робити все в харчовій плівці. Поставте в морозилку на 1 годину до замерзання. До шоколаду додайте олію і частинами по 20 секунд в мікрохвильовці розтоплюємо шоколад. Постійно дістаємо і перемішуємо.

Після цього до шоколаду додайте подріблені горіхи і перемішайте. Нанизуйте сирки на шпажку і глазуруйте шоколадом. Покладіть на 10 хв в холодильник і готово.

Домашні глазуровані сирки: набагато смачніші ніж магазинні

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *