Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Неймовірний гарбузовий суп

Гарбузовий суп пюре присутній в осінніх меню більшості ресторанів. Одночасно легка, поживна і дуже ароматна страва подобається майже всім. Повторити її вдома не складе труднощів, особливо якщо підібрати правильний сорт гарбуза.

Ми розповімо, як зробити чудовий гарбузовий суп – рецепт гарний тим, що його можна змінювати під свій смак. Ви можете приготувати більш ситний варіант із наваристим бульйоном, або зробити його дієтичним. Ця страва завжди виходить ідеальною.

Спосіб приготування та інгредієнти ласощів назвало кулінарне видання EatingWell. Експерти радять використовувати саме мускатний гарбуз. Цей сорт вирізняється особливо солодкою та ароматною м’якоттю.

Інгредієнти:

  • один невеликий гарбуз;
  • одна цибулина;
  • стебло селери;
  • два зубчики часнику;
  • літр курячого бульйону;
  • п’ятсот мілілітрів води;
  • п’ятдесят грамів вершкового масла;
  • столова ложка оливкової олії;
  • сіль, перець, улюблені спеції;
  • чайна ложка сухого чебрецю;
  • зелень за смаком.
Приготування:

Це “базовий” рецепт, який можна підлаштувати під себе. Наприклад, ви можете додати м’ясо або рибу, або зробити густий гарбузовий суп пюре з вершками.

1. На сковорідці нагрійте суміш олії та масла. Селеру та цибулю наріжте однаковими дрібними кубиками. Обсмажте на невеликому вогні 4 хвилини. Всипте чебрець, перемішайте і вимкніть вогонь.

2. Гарбуз наріжте довільними частинами, залийте водою і бульйоном. Варіть під кришкою на слабкому вогні близько 25 хвилин. Овоч має легко розминатися виделкою.

3. У бульйон із гарбузом додайте засмажку. Викладіть решту розталого масла. Перебийте гарбузовий крем-суп блендером до однорідності. Додайте сіль, перець за смаком. Зберігайте страву в холодильнику не більше трьох діб.

Подавати гарбузовий суп-пюре рекомендується з сухариками, насінням і рубаною зеленню. За бажанням можна додати м’ясо, гриби, смажений бекон або сир.

Якщо готуєте гарбузовий крем-суп із вершками, то влийте продукт у теплу, а не гарячу страву. Вершки скорочують термін придатності, тому додавати їх варто вже під час подачі.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському пройшли обласні футбольні змагання

У Кам’янському на стадіоні по проспекту Конституції 30 жовтня відбувся матч чемпіонату Дніпропетровської області ДЮФЛДО…

42 хв. ago

Камʼянське успішно представили на міжнародній освітній виставці

29-31 жовтня 2025 року відбулася XVII міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті». Заклади освіти Камʼянського…

2 години ago

У Вінниці спіймали дівчину з Дніпропетровщини, яка пограбувала пенсіонерку

Оперативники затримали дівчину, яка викрала у вінницької пенсіонерки гроші та прикраси. Завдяки системі вуличного відеоспостереження…

2 години ago

До уваги кам’янчан: у вихідні в місті буде гучно

УВАГА працівникам і жителям міста! Каметсталь повідомляє - 2 листопада з 09:00 протягом 48 годин…

3 години ago

“Бугонія”, “Блакитна стежка” та “Depeche Mode: M”: головні кінопрем’єри тижня

Серед головних прем'єр в кінотеатрах України цього тижня – новий фільм Йоргоса Лантімоса "Бугонія" з…

3 години ago

Кам’янське знову стане центром шашкового спорту в Україні

З 20 листопада у нашому місті змагатимуться найсильніші спортсмени, виборюючи звання чемпіонів України з шашок-64…

3 години ago