Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на National Library of Medicine.
Експерти наголошують, що проблема не лише в тому, скільки ми їмо, а й у тому, як швидко це робимо. Швидке споживання їжі порушує сигнали насичення, змушує обирати більш шкідливі продукти та може викликати неправильну реакцію інсуліну – гормону, який регулює рівень цукру в крові.
За даними вчених, мозку потрібно від 5 до 20 хвилин, щоб отримати сигнал про насичення. Тож якщо їсти занадто швидко, людина встигає спожити на 100–200 калорій більше за один прийом їжі, ніж той, хто їсть повільно.
До того ж, швидке харчування часто супроводжується вибором більш оброблених продуктів – солодощів, білих борошняних виробів і страв із великою кількістю насичених жирів. Це викликає різкі стрибки рівня цукру в крові та надмірне виділення інсуліну. З часом такі коливання можуть сприяти інсулінорезистентності – стану, пов’язаному з накопиченням жиру саме в області живота.
Повільне харчування покращує травлення, контроль апетиту та обмін речовин. Коли ми їмо неквапом, організм встигає виробити гормони ситості – лептин і пептид YY, які допомагають вчасно зупинитися й уникнути переїдання.
Фахівці радять:
Про допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "Разом із громадською організацією «Бджола» передали автомобіль для…
Сьогодні стало відомо, що кам’янський художник і викладач Художньої школи ім. Роберта Лісовського, а тепер…
З нагоди Міжнародного дня волонтера у Кривому Розі відзначили пенсіонерів Каметсталі, які з перших днів…
З 20 по 21 грудня в Кам’янському проходив 17-й відкритий Кубок з кіокушин-кан карате-до “Шлях…
Подробицями поділилися у Муззеї історії Кам’янського. "Пам’ятаєте, нещодавно ми розповідали про старт масштабного проєкту з…
Українська співачка Оля Полякова не залишила прихильників без приємних сюрпризів до Нового року. Виконавиця випустила запальну пісню,…