Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на National Library of Medicine.
Експерти наголошують, що проблема не лише в тому, скільки ми їмо, а й у тому, як швидко це робимо. Швидке споживання їжі порушує сигнали насичення, змушує обирати більш шкідливі продукти та може викликати неправильну реакцію інсуліну – гормону, який регулює рівень цукру в крові.
За даними вчених, мозку потрібно від 5 до 20 хвилин, щоб отримати сигнал про насичення. Тож якщо їсти занадто швидко, людина встигає спожити на 100–200 калорій більше за один прийом їжі, ніж той, хто їсть повільно.
До того ж, швидке харчування часто супроводжується вибором більш оброблених продуктів – солодощів, білих борошняних виробів і страв із великою кількістю насичених жирів. Це викликає різкі стрибки рівня цукру в крові та надмірне виділення інсуліну. З часом такі коливання можуть сприяти інсулінорезистентності – стану, пов’язаному з накопиченням жиру саме в області живота.
Повільне харчування покращує травлення, контроль апетиту та обмін речовин. Коли ми їмо неквапом, організм встигає виробити гормони ситості – лептин і пептид YY, які допомагають вчасно зупинитися й уникнути переїдання.
Фахівці радять:
Напередодні Дня працівників культури в.о.голови ОВА Владислав Гайваненко вручив звання «Заслужений артист України» трьом провідним…
У кожної досвідченої господині є свій коронний рецепт, як смачно приготувати рибу в духовці. Однак…
Управління містобудування та архітектури міської ради повідомляє. Шановні мешканці міста! З 1 січня 2025 року…
За крадіжки з торговельних закладів міста слідчі Дніпра скерували до суду обвинувальний акт щодо 40-річного…
Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє: Для проведення аварійно-відновлювальних робіт за адресою: 1-й провулок…
Нідерландська акторка та модель Фамке Янссен, яку знають за роллю Джин Ґрей у франшизі "Люди Ікс", може відвідати Росію.…