Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ніжний кавовий торт

У світі існує безліч смачних десертів, а їхнє приготування може стати справжньою медитацією. Гарним варіантом, щоб себе побалувати, є торт кавовий від Мері Беррі. Ті, хто його куштував, назвали його незвичайним і приголомшливим за смачну начинку.

Зокрема, для нього готується праліне з фундуком. Виявилося, це не так вже й складно, якщо є перевірений рецепт. Це може бути десерт для особливого випадку або просто спосіб себе побалувати в холодні осінні дні.

Щоб зробити цей неймовірно смачний і незвичайний десерт, не потрібно купувати дорогі та незвичайні продукти. Усі вони давно знайомі українцям.

Інгредієнти:

  • столову ложку кавових гранул;
  • столову ложку щойно закип’яченої води;
  • чотири яйця;
  • 125 грамів вершкового масла;
  • 225 грамів цукрової пудри;
  • 225 грамів борошна;
  • чайну ложку розпушувача;
  • 100 грамів цукру;
  • 75 грамів цільного фундука.

Додатково для приготування крему потрібно буде взяти кілька інгредієнтів. Серед них:

  • 1,5 столової ложки кавових гранул;
  • 1,5 столової ложки окропу;
  • 225 грамів розм’якшеного вершкового масла;
  • 400 грамів цукрової пудри.

Приготування:

Щоб зробити торт шоколадно-кавовий, спочатку нагріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо маслом дві круглі форми (діаметр 20 см) і вистилаємо їх пергаментом.

1. Розчиняємо кавові гранули в гарячій воді та розмішуємо до однорідності. У велику миску розбиваємо яйця, всипаємо цукрову пудру, борошно, розпушувач і кавову суміш. Збиваємо все вінчиком.

2. Випікаємо 30 хвилин, трохи охолоджуємо, виймаємо з форм і залишаємо остигати на решітці.

3. Для праліне в каструлю вливаємо чотири столові ложки води і додаємо цукор. Готуємо на повільному вогні та помішуємо. Має вийти сироп. Потім збільшуємо вогонь і гріємо, поки суміш не стане блідо-золотистою. Всипаємо в неї фундук, перемішуємо і виливаємо все на деко, застелене пергаментом. Коли суміш охолоне її можна буде поламати або нарізати на дрібні шматочки.

4. Для крему розчиняємо каву в гарячій воді та розмішуємо до однорідної маси.

5. У мисці збиваємо вершкове масло, поступово додаючи кавову суміш і цукор, доки не вийде легка і повітряна маса.

6. Тепер перейдемо до того, як прикрасити кавовий торт. Кладемо нижній корж і змащуємо його частиною крему. Накриваємо зверху другим коржем і наносимо крем, що залишився. Зверху прикрашаємо праліне. За бажанням трохи можна покласти всередину як начинку.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському проведуть Всеукраїнські змаганя зі стронгмену (відео)

Міський голова Андрій Білоусов зустрівся із важковаговиками та обговорив майбутні змагання. "Зустрівся з представниками Федерації…

10 години ago

У Дніпрі автівка врізалась у стіну будинку (фото)

Вдень 19 грудня у Дніпрі сталася ДТП. Про це повідомляє Телеканал D1. На перехресті вулиць…

10 години ago

У Кам’янському пройшли традиційні «Різдвяні зустрічі» від Молодіжної ради (відео)

Вже втретє Молодіжна рада Камʼянської міської територіальної громади подарувала місту особливу подію – мюзикл «Різдвяні…

11 години ago

У Камʼянському на зупинці знайшли тіло людини

На зупинці громадського транспорту "ЗІЛ" у Камʼянському 19 грудня, близько 12:00, виявили бездиханне тіло людини,…

11 години ago

Відбулася чергова сесія Кам’янської районної райради

Пройшло пленарне засідання останньої цього року, 26-ї сесії Кам’янської районної ради VIII скликання, яку провів…

11 години ago

На Дніпропетровщині затримали ворожого агента, який слідкував за автошляхами

Контррозвідка Служби безпеки затримала на Дніпропетровщині ще одного російського агента. Зловмисник відстежував кількість та види…

11 години ago