Рецепт дня: Овочева запіканка з картоплею

У багатьох у пам’яті збереглася їжа, яку вони спробували, коли були маленькими. Особливе місце в такому списку посідає картопляна запіканка як у дитячому садку.

Ця страва з хрусткою скоринкою і м’якою серединою асоціюється з теплом, турботою і світлими днями, коли все було легко і просто. Хоча повернути час назад неможливо, овочева запіканка з картоплею допоможе знову відчути себе затишно.

Варіантів цієї страви дуже багато. Дехто додавав до неї яйце, тоді як інші – манку, сметану чи щось іще. Ми підібрали рецепт, який сподобається дорослим і дітям.

Ця страва готується легко і просто. Потрібно підготувати продукти, змішати їх і поставити запікатися в духовці.

Інгредієнти:

  • три яйця;
  • три середні картоплини;
  • один середній помідор;
  • зелена цибуля;
  • ріпчаста цибуля;
  • болгарський перець;
  • півсклянки рослинної олії;
  • півсклянки молока;
  • сіль;
  • суміш перців;
  • півтори склянки борошна;
  • 50 грамів сиру.
Приготування:

1. Яйця розбиваємо в миску. Картоплю чистимо, миємо та натираємо на крупній тертці. Гарненько віджимаємо її від зайвої рідини та додаємо до яєць. Усе разом перемішуємо.

2. Помідор нарізаємо на середні шматочки та всипаємо в миску. Туди ж відправляємо нарізаний перець і цибулю, перемішуємо. Вмикаємо духовку на 180 градусів.

3. Вливаємо до овочів олію та молоко. Приправляємо та добре перемішуємо. Далі потрібно всипати борошно та перемішати.

4. Форму для випічки вистилаємо пергаментом і змащуємо її олією. Перекладаємо вміст миски у форму і зверху посипаємо натертим сиром. Випікаємо 25-30 хвилин.

За цей час запіканка з сиром і помідорами набуває рум’яної скоринки, а також встигає пропектися всередині. Страва чудово підійде для ситного обіду або вечері.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *