Ця страва з хрусткою скоринкою і м’якою серединою асоціюється з теплом, турботою і світлими днями, коли все було легко і просто. Хоча повернути час назад неможливо, овочева запіканка з картоплею допоможе знову відчути себе затишно.
Варіантів цієї страви дуже багато. Дехто додавав до неї яйце, тоді як інші – манку, сметану чи щось іще. Ми підібрали рецепт, який сподобається дорослим і дітям.
Ця страва готується легко і просто. Потрібно підготувати продукти, змішати їх і поставити запікатися в духовці.
Інгредієнти:
1. Яйця розбиваємо в миску. Картоплю чистимо, миємо та натираємо на крупній тертці. Гарненько віджимаємо її від зайвої рідини та додаємо до яєць. Усе разом перемішуємо.
2. Помідор нарізаємо на середні шматочки та всипаємо в миску. Туди ж відправляємо нарізаний перець і цибулю, перемішуємо. Вмикаємо духовку на 180 градусів.
3. Вливаємо до овочів олію та молоко. Приправляємо та добре перемішуємо. Далі потрібно всипати борошно та перемішати.
4. Форму для випічки вистилаємо пергаментом і змащуємо її олією. Перекладаємо вміст миски у форму і зверху посипаємо натертим сиром. Випікаємо 25-30 хвилин.
За цей час запіканка з сиром і помідорами набуває рум’яної скоринки, а також встигає пропектися всередині. Страва чудово підійде для ситного обіду або вечері.
Про допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "Разом із громадською організацією «Бджола» передали автомобіль для…
Сьогодні стало відомо, що кам’янський художник і викладач Художньої школи ім. Роберта Лісовського, а тепер…
З нагоди Міжнародного дня волонтера у Кривому Розі відзначили пенсіонерів Каметсталі, які з перших днів…
З 20 по 21 грудня в Кам’янському проходив 17-й відкритий Кубок з кіокушин-кан карате-до “Шлях…
Подробицями поділилися у Муззеї історії Кам’янського. "Пам’ятаєте, нещодавно ми розповідали про старт масштабного проєкту з…
Українська співачка Оля Полякова не залишила прихильників без приємних сюрпризів до Нового року. Виконавиця випустила запальну пісню,…