У кожної досвідченої господині є свій коронний рецепт, як смачно приготувати рибу в духовці. Однак завжди варто пробувати щось нове, щоб порадувати себе, своїх близьких і гостей.
Ми підібрали цікавий варіант, як замаринувати скумбрію для запікання. Риба вийде ароматною, з хрусткою скоринкою і ніжною всередині.
Цей рецепт можна вважати чи не класичним. Для нього риба нарізається на порційні шматочки, маринується і потім запікається.
Інгредієнти:
- одна скумбрія;
- перець;
- коріандр;
- п’ять столових ложок соєвого соусу;
- одна столова ложка лимонного соку;
- одна чайна ложка цукру;
- одна столова ложка рослинної олії.
Приготування:
1. У риби видаляємо голову, хвіст, плавники та хребет. Очищаємо нутрощі та ретельно вимиваємо. Філе приправляємо спеціями з обох боків і нарізаємо на порційні шматочки.
2. Із фольги формуємо човники. Викладаємо в них рибу шкіркою догори. Далі готуємо маринад для скумбрії. Змішуємо сік лимона, соєвий соус, олію та цукор до однорідності. Цукор має повністю розчинитися.
3. Поливаємо рибу цим соусом і залишаємо на 30 хвилин.
4. Духовку розігріваємо до 200 градусів і готуємо скумбрію 25 хвилин. Важливо перевіряти, щоб риба підрум’янилася, не пересушилася, а залишилася всередині ніжною і соковитою