Куди та як покласти сир, щоб він не псувався, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.
Фахівчиня з сиру Домінік Делакур із компанії Champignon-Hofmeister розповіла, що найпоширеніша помилка – це зберігання сиру у харчовій плівці на найхолоднішій полиці холодильника.
“Багато хто вважає, що чим щільніше запакувати сир і поставити глибше в холодильник, тим довше він залишиться свіжим. Але це найгірше, що можна зробити”, – пояснює експертка.
За її словами, сир – “живий” продукт, який потребує доступу повітря. Щільна плівка “задушує” його, затримуючи вологу всередині. Через це з’являється кислий запах, слиз і цвіль, а текстура стає липкою або твердою.
Щоб сир залишався свіжим, Домінік радить загортати його у пергаментний папір, а потім покласти у контейнер або пакет — не герметично.
“Так сир залишається захищеним, але “дихає”, зберігаючи свою кремову текстуру та чистий смак”, – каже вона.
Не варто ховати сир на найнижчу, холодну полицю, там занадто сухо та холодно, і продукт швидко втрачає аромат.
Ідеальне місце – овочевий ящик, де температура трохи вища, а вологість стабільна. Це допомагає зберегти м’якість і природний смак сиру.
Домінік також радить не класти різні сири поруч. Сир діє як губка, він вбирає запахи навколо. Якщо він лежить біля цибулі чи карі, не дивуйтеся, що отримаєте “екзотичний аромат”.
Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті:
27 грудня на базі академічного Ліцею №15 відбувся Відкритий турнір ДЮСШ №2 з волейболу серед…
У Дніпровському районі Дніпра поліцейські працювали на місці ДТП, що сталася ввечері, 27 грудня, на…
27 грудня на базі СК «Прометей» відбувся по-справжньому видовищний та яскравий відкритий чемпіонат ДЮСШ №2…
Вечері у п'ятницю, 26 грудня, у Криворізькому районі рибінспектори застали "на гарячому" чоловіка, який ловив…
28 грудня в місті Дніпро та по області очікуються пориви південно-західного вітру 15-20 м/с. На…