Ніжні сирники для багатьох українців є улюбленим варіантом сніданку. Зазвичай їх готують на сковорідці, але це займає чимало часу. Щоб насмажити гору виробів, доведеться витратити понад годину. Інша справа – сирники в духовці. Запечені на деку ласощі виходять не менш пишними та хрусткими, а зусиль потребують мінімум. І все це без краплі олії.
Для приготування беріть сухий сир жирністю близько 5-9%. Якщо в продукті багато сироватки, то спочатку її потрібно віджати руками.
Інгредієнти:
- чотириста грамів сиру;
- сто грамів борошна;
- два маленьких яйця або одне велике;
- дві столові ложки цукру;
- щіпка соди або розпушувача.
Також для випікання підготуйте силіконовий килимок або формочки, скляний чи чавунний посуд, або змащене маслом деко. Не варто випікати на пергаменті – такі сирники часто прилипають.
1. Духовку увімкніть розігріватися до 180°. Сир змішайте з яйцем, борошном, розпушувачем, цукром. За бажанням додайте курагу або родзинки. Із маси виліпіть кульки та приплюсніть. Обваляйте в борошні та викладіть у форму для випічки.
2. Випікайте вироби 10-20 хвилин, потім переверніть і печіть ще 10 хвилин. Щоб вийшли особливо ніжні та пишні сирники в духовці, рекомендується перетерти сир через сито, а під час випічки поставити під форму деко з водою.