Рецепт дня: Заливний пиріг із капустою

Одним із найпростіших видів випічки вважається заливний пиріг. Тісто для страви готується за лічені хвилини – достатньо просто перемішати інгредієнти виделкою. Потім сумішшю заливають начинку і запікають усе це в духовці. Рецепт одночасно простий і геніальний. Одного такого виробу вистачить, щоб нагодувати всю сім’ю.

Своїм рецептом випічки поділилася в TikTok кулінарна блогерка cook_julija_simonchuk. За словами кулінарки, начинка може бути якою завгодно – м’ясо, риба, сир, овочі або навіть щось солодке. У відео показано заливний пиріг із капустою.

Інгредієнти для начинки знадобляться такі:

  • половина головки капусти;
  • одна цибулина;
  • одна морква;
  • три столові ложки олії;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Продукти для тіста:

  • триста мілілітрів кефіру;
  • три яйця;
  • двісті грамів борошна;
  • чотири столові ложки олії;
  • щіпка соди;
  • щіпка солі;
  • кунжут для прикрашання.

Приготування:

1. Для начинки дрібно нарізаємо цибулю та натираємо моркву. На гарячій пательні з олією обсмажуємо овочі до золотистого кольору (близько 5 хвилин). Дрібно шаткуємо капусту, додаємо в сковороду. Солимо, перчимо і тушкуємо майже до готовності (близько 20 хвилин) на невеликому вогні.

2. Для тіста змішуємо у великій мисці всі інгредієнти: кефір, яйця, сіль, олію. Щоб заливний пиріг на кефірі був пухким, не забудьте додати соду. Всипаємо борошно і збиваємо вінчиком, щоб не залишилося грудочок.

3. Увімкніть розігріватися духовку до 180°. Форму для випічки накрийте пергаментом. Вилийте половину тіста. На нього розподіліть капустяну начинку. Потім долийте решту тіста і посипте кунжутом.

4. Випікайте заливний пиріг на кефірі з капустою близько 30 хвилин. Готовність можна перевірити за золотистою скоринкою і сухою зубочисткою. Якщо берете для начинки м’ясо або рибу, то їх потрібно додавати вже в готовому вигляді.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *