Рецепт дня: Бюджетний брауні

Мало хто не куштував або хоча б не чув про неймовірно шоколадний десерт брауні.

Почнемо з того, хто придумав брауні, який вважається класичною американською випічкою. Вважається, що це тістечко з’явилося завдяки Берті Палмер – світській левиці з Чикаго. 1893 року вона попросила свого шеф-кондитера приготувати десерт, який можна було б упакувати в ланч-бокси для жінок на Всесвітній виставці.

Хоча ім’я кондитера не збереглося, відомо, що свій шоколадний десерт він покрив ванільно-абрикосовою глазур’ю і посипав горіхами. У підсумку брауні здобув широку популярність і безліч пекарів створили свої версії цієї випічки.

Шоколад постійно дорожчає, але це не причина відмовлятися від цього приголомшливого десерту. Можна просто взяти більше какао. Однак варто враховувати, що тістечко буде менш солодким, ніж із шоколадом. За бажанням, можна взяти більше цукру.

Щоб приготувати цей дешевший рецепт брауні, беремо:

  • 150 грамів вершкового масла;
  • 250 грамів цукру;
  • 65 грамів какао-порошку;
  • два яйця;
  • 70 грамів борошна;
  • чайну ложку ванільного цукру;
  • дрібку солі.
Приготування:

Духовку розігріваємо до 165 градусів (режим верх-низ). Форму вистилаємо пергаментом і змащуємо.

1. На водяній бані розтоплюємо нарізане кубиками масло з цукром, сіллю і какао. Час від часу потрібно помішувати. Не лякайтеся щільної консистенції, так має бути.

2. Остуджуємо масу. По одному додаємо яйця і ваніль, перемішуємо до однорідності, а потім всипаємо борошно і знову перемішуємо.

3. Переливаємо тісто у форму, вирівнюємо поверхню і випікаємо близько 20-25 хвилин.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *