Почнемо з того, хто придумав брауні, який вважається класичною американською випічкою. Вважається, що це тістечко з’явилося завдяки Берті Палмер – світській левиці з Чикаго. 1893 року вона попросила свого шеф-кондитера приготувати десерт, який можна було б упакувати в ланч-бокси для жінок на Всесвітній виставці.
Хоча ім’я кондитера не збереглося, відомо, що свій шоколадний десерт він покрив ванільно-абрикосовою глазур’ю і посипав горіхами. У підсумку брауні здобув широку популярність і безліч пекарів створили свої версії цієї випічки.
Шоколад постійно дорожчає, але це не причина відмовлятися від цього приголомшливого десерту. Можна просто взяти більше какао. Однак варто враховувати, що тістечко буде менш солодким, ніж із шоколадом. За бажанням, можна взяти більше цукру.
Щоб приготувати цей дешевший рецепт брауні, беремо:
Духовку розігріваємо до 165 градусів (режим верх-низ). Форму вистилаємо пергаментом і змащуємо.
1. На водяній бані розтоплюємо нарізане кубиками масло з цукром, сіллю і какао. Час від часу потрібно помішувати. Не лякайтеся щільної консистенції, так має бути.
2. Остуджуємо масу. По одному додаємо яйця і ваніль, перемішуємо до однорідності, а потім всипаємо борошно і знову перемішуємо.
3. Переливаємо тісто у форму, вирівнюємо поверхню і випікаємо близько 20-25 хвилин.
Хлібозавод №1 ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське запрошує на постійну роботу Водій, категорія В (чол., жінки) …
Вийшов перший офіційний тизер біографічного фільму "Майкл", який розкаже історію короля попмузики Майкла Джексона. Головну роль зіграв…
На Дніпропетровщині поліцейські затримали чоловіка, який мало не позбавив життя свого знайомого. 9 листопада до…
Маєш круту ідею, щоб змінити місто на краще, але потребуєш більше часу, аби викласти її…
10 років тому, 12 листопада 2015 року, у Кам’янському відкрито Стелу Памяті - меморіал на…
Українська акторка та ексучасниця гумористичного шоу «Дизель Шоу» Яна Глущенко приголомшила шанувальників особистим зізнанням. У своєму Instagram артистка розповіла,…