Ні для кого не секрет, що магазинний майонез – не найкорисніший продукт із дуже сумнівним складом. Ми не можемо знати точно, що туди додав виробник. Інша справа – майонез домашній. Апетитний соус має натуральний смак, пахне яйцем і повністю позбавлений хімічних добавок.
Знаючи, як приготувати домашній майонез, ви більше ніколи не зможете повернутися до магазинного. Адже саморобний соус незрівнянно смачніший. Готується він елементарно – достатньо всього лише перебити всі інгредієнти блендером або вінчиком.
В основі страви – соняшникова олія та яйце, які збиваються в однорідну емульсію. Специфічного смаку соусу надають гірчиця, оцет і цукор. За бажанням можете додати часник, лимонний сік або зелень.
Інгредієнти на домашній майонез на 1 яйце:
- двісті двадцять мілілітрів олії;
- столова ложка гірчиці;
- чайна ложка цукру;
- чайна ложка оцту;
- дрібка солі;
- одне яйце.
Щоб соус вийшов однорідним і легко змішався, заздалегідь дістаньте продукти з холодильника і нагрійте до кімнатної температури.
1. Усі продукти, крім оцту, викладіть у невелику банку. Почніть збивати соус занурювальним блендером на великій швидкості. Спочатку тримайте леза біля самого дна. Коли соус почне біліти і ставати однорідним, влийте оцет.
2. Потім піднімайте й опускайте блендер, поки емульсія не перетвориться на майонез. Сумарно збивати соус потрібно близько 5 хвилин.
3. Якщо домашній майонез вийшов занадто рідким, залиште його на 2 години в холодильнику та збийте повторно, додаючи більше олії. Якщо дуже густий, то розбавте водою. Зберігайте соус у закритій тарі в холодильнику не більше 5 діб.