Страви французької кухні давно перекочували в записники українських господинь – багато хто готує рататуй і гратен, випікає еклери і профітролі, але почесне місце в домашніх кулінарних книгах, як і раніше, посідає жульєн.
У соціальній мережі TikTok завірусився ролик користувачки під ніком nisenitnitsia. Дівчина показала, як вона готує жульєн – рецепт зібрав 30 тисяч лайків, а понад 40 тисяч людей додали його до себе в закладки. Спробуйте і ви зробити жульєн із грибами та куркою в лаваші – впевнені, вам точно сподобається.
Інгредієнти:
- ріпчаста цибуля – 1 шт;
- куряче філе – 700 грамів;
- гриби – 500 грамів;
- вершки жирністю мінімум 20% – 200 грамів;
- борошно – 1 ст.л;
- сир – 100 грамів;
- три прямокутні аркуші лаваша;
- яйця – 2 шт;
- крекери панко;
- сіль, спеції для курки, мускатний горіх.
1. Спочатку вам потрібно очистити цибулю, вимити її та нарізати дрібними кубиками. Так само точно вчинити з грибами та куркою.
2. На сковороду, змащену олією, викласти цибулю, обсмажити до золотистого кольору. Потім додати гриби, довести до готовності, висипати в глибоку тарілку. Не змащуючи сковорідку олією знову, викласти м’ясо, готувати 5 хвилин, потім посипати спеціями для курки і смажити до золотистої скоринки.
3. З’єднати в сковороді м’ясо з грибами, всипати борошно, перемішати, посолити, влити вершки, натерти мускатний горіх. Помішуючи лопаткою, готувати до випаровування вершків.
4. На стіл викласти лист лаваша, помістити всередину начинку з курки та грибів, поруч розмістити тертий сир. Згорнути лаваш конвертиком, практично як шаурму, обваляти в яєчних жовтках і сухарях панко.
5. Розмістити жульєн у лаваші на деку, застеленому пергаментним папером, випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.