Рецепт дня: Хрустка маринована капуста

Мариновану капусту можна робити і влітку, і взимку – овоч продається в магазинах практично цілий рік, лише ціна на нього відрізняється залежно від сезону. Проте, якщо ви хочете, щоб хрустка маринована цвітна капуста була на вашому столі – швидше записуйте найвдаліший рецепт.

Пікантна закуска, яка точно сподобається всім українцям – готується дуже просто, а задоволення отримаєте колосальне.

Інгредієнти:

  • 1 кг цвітної капусти;
  • 0.5 кг болгарського перцю;
  • 0.5 кг моркви;
  • пучок петрушки;
  • 200 мл соняшникової олії;
  • 170 мл 9% оцту;
  • 250 гр цукру;
  • 2-3 ст.л солі;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 1 ч.л меленого перцю;
  • 1 л охолодженої перевареної води.
Приготування:

1. Свіжу цвітну капусту потрібно розібрати на суцвіття, промити під проточною водою.

2. Моркву почистити, натерти на тертці або нарізати тонкою соломкою, так само точно вчинити з перцем. Подрібнити часник, а петрушку нашаткувати.

3. У невеликій каструлі закип’ятити півтора літра води, опустити туди капусту, дочекатися, доки рідина знову закипить, і проварити її 5 хвилин, потім відкинути на сито й остудити.

4. В окремій мисці зробити маринад, змішати літр холодної перевареної води, олію, оцет, сіль, цукор, перець, часник, ретельно перемішати до розчинення.

5. У пластикову миску викласти остиглу капусту, моркву, перець і петрушку, залити маринадом, перемішати. Миску накрити харчовою плівкою і поставити ємність у холодильник на ніч, щоб овочі замаринувалися. До ранку у вас буде готова маринована цвітна капуста – рецепт, як бачите, елементарний, але закуска виходить дуже смачною.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *