Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Гарбузовий чізкейк

Осінньо-зимовий період є ідеальний часом для приготування страв із гарбузом. Цей дешевий сезонний продукт добре зберігається і дешево коштує. Особливо смачними з ним виходять десерти.

Ми розібралися, як приготувати гарбузовий чізкейк. Колишній кухар і кулінарний експерт Тейлор Енн Спенсер поділилася з виданням Delish своїм перевіреним рецептом цього пирога.

Готується гарбузовий чізкейк у духовці.

Для нього потрібно взяти:

  • 225 грамів печива;
  • 270 грамів цукру (+ дві столові ложки для основи);
  • чверть чайної ложки солі;
  • п’ять столових ложок м’якого вершкового масла;
  • чайну ложку меленої кориці;
  • чайну ложку меленого імбиру;
  • 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха;
  • чверть чайної ложки меленої гвоздики;
  • 225 грамів вершкового сиру;
  • чотири великих яйця;
  • 425 г гарбузового пюре;
  • дві чайні ложки екстракту ванілі.

Приготування:

За словами кухаря, гарбузовий чізкейк готується швидко, але довго випікається і остигає. Після приготування його потрібно кілька годин потримати в холодильнику. Якщо ви вирішили вибрати цей десерт, щоб пригостити гостей, то варто приступати до випікання напередодні візиту.

1. Встановлюємо решітку в центр духовки і розігріваємо її на 175 градусів. Форму для випічки діаметром 23 сантиметри змащуємо маслом.

2. Для початку зробимо основу. Печиво, цукор і сіль перебиваємо в блендері. Змішуємо крихту з вершковим маслом. Викладаємо цю суміш у форму, щоб утворилося дно та бортики. Зручно утрамбовувати ложкою або склянкою.

3. Випікаємо близько 10 хвилин і відкладаємо остигати. Переходимо до начинки для пирога.

4. Перемішуємо цукор зі спеціями. Додаємо вершковий сир і збиваємо міксером кілька хвилин до отримання м’якої кремоподібної маси. Продовжуємо збивати, додаючи по одному яйця, а потім – гарбузове пюре.

5. Велику каструлю наповнюємо водою і доводимо до кипіння. Форму для випічки з основою викладаємо на великий аркуш фольги і приминаємо краї так, щоб зробити ємність водонепроникною.

6. Переливаємо гарбузову начинку в основу. Підготуйте велику посудину для випічки і помістіть у неї форму з десертом, обгорнуту у фольгу. Окріп вливаємо в першу ємність так, щоб вода доходила приблизно до середини форми з чізкейком.

7. Обережно переміщаємо все в духовку і готуємо близько 85-105 хвилин. Краї мають повністю застигнути, а серединка – залишитися такою, що злегка тремтить під час руху.

8. Чізкейк залишаємо остигати у формі близько години. Потім виймаємо з форми, охолоджуємо до кімнатної температури і ставимо в холодильник мінімум на чотири години, а краще – на ніч. Перед подачею прикрашаємо збитими вершками.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розіграли дитячий Кубок міста з футзалу до Дня Святого Миколая

У неділю, 7 грудня, на базі СК “Прометей” пройшов Кубок міста з футзалу серед дитячих…

5 хв. ago

На Дніпропетровщині браконьєр виловив риби на понад 140 тисяч

Днями біля Капулівської затоки Нікопольського району державні інспектори рибоохоронного патруля проводили плановий рейд спільно з…

1 годину ago

Помер 38-річний співак ADAM після тривалого перебування у комі

Автор хітів «Танцюй зі мною повільно» та «Ау Ау» ADAM, справжнє ім’я якого Михайло Клименко, помер на тлі важкої недуги. Сумну…

2 години ago

До Кам’янського повернули тіло загиблого захисника

Сумну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "23 січня в бою поблизу населеного пункту Янтарне на…

2 години ago

Простий спосіб, щоб їжа не прилипала до алюмінієвої фольги під час випікання

Щоб під час запікання їжа не прилипала до алюмінієвої фольги, варто знати про простий лайфхак.…

2 години ago

У Кам’янському пройшов видовищний фестиваль аніме (фото)

6 грудня в Кам’янському у Кіноконцертному залі «МИР» відбулося дійство, яке одразу привернуло увагу містян…

3 години ago