Рецепт дня: Пиріг “4 склянки”

Якщо вдома немає нічого солодкого, але хочеться себе побалувати – спробуйте цей приголомшливий пиріг на кефірі. Через додавання манної крупи він отримав назву манник. Випічка завжди виходить повітряною і вологою всередині. А манка надає їй приємної пухкої структури. Рецепт дуже легко запам’ятати і ще простіше втілити.

Страва сподобається тим, хто любить десерти нашвидкуруч. Достатньо лише відміряти правильну кількість продуктів, змішати і поставити в духовку.

Інгредієнти:

  • склянка борошна;
  • склянка манки;
  • склянка кефіру;
  • склянка цукру;
  • одне яйце;
  • щіпка солі;
  • щіпка соди.

Духовку одразу ввімкніть розігріватися до 180°.

Приготування:

1. Кефір краще залишити на столі на ніч або на добу, щоб він трохи підкис. Змішати з манкою і відкласти на 20 хвилин для набухання крупи. Вмішати яйце, сіль і цукор, ретельно перемішати.

2. Борошно просіяти через дрібне сито, щоб манник був повітряним. Вмішати в решту маси і замісити, поки тісто не стане однорідним. В останню чергу додати соду.

3. Вилийте суміш у форму для пирога, змащену маслом або вистелену пергаментом. Готуйте близько 30-40 хвилин, періодично перевіряючи готовність десерту зубочисткою. Готовий манник на кефірі остудити і посипати пудрою.

Це найпростіший базовий рецепт. Якщо хочете зробити пиріг солодкий і з начинкою, можна розрізати його і змастити варенням, згущеним молоком або будь-яким іншим кремом на ваш смак. Також у саме тісто за бажанням додають фрукти або ягоди перед випіканням.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *