Увесь світ підкорили американські панкейки – рецепт, який ідеально підходить для сніданку. Ці вироби готуються з усім знайомим продуктів і трохи нагадують наші оладки, але смажаться без олії. Їхня особливість – пишна структура, схожа на бісквіт.
Ще один плюс панкейків у тому, що рецепт можна змінювати на свій смак. Якщо додати в тісто какао, мак або банани, виходить прекрасний десерт. Але вироби також можна готувати без цукру і подавати з беконом, шинкою або лососем.
Щоб тісто було пишним і не опало після смаження, стежте за свіжістю інгредієнтів.
Список продуктів:
- 2 яйця;
- 200 мілілітрів молока;
- 120 грамів борошна;
- 2 столові ложки цукру;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- щіпка ваніліну.
Приготування:
1. Збийте яйця з молоком, цукром і ваніллю до однорідності. Всипте просіяне з розпушувачем борошно. Ретельно перемішайте тісто, щоб не було грудок.
2. Розігрійте антипригарну пательню без олії і на гарячу поверхню вилийте по 2-3 ложки тіста.
3. Смажте панкейки на молоці на середньому вогні, поки на поверхні не з’явиться багато дрібних бульбашок повітря. Потім переверніть на інший бік і готуйте ще 2-3 хвилини.
4. Подавайте з фруктами, згущеним молоком, медом або нутеллою.
Якщо хочете зробити вироби ще пишнішими, то розділіть жовтки та білки. Приготуйте тісто на жовтках, а білки збийте в пишну піну і додайте в самому кінці перед смаженням.