Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт The spicy chefs.
Одна з найбільших помилок – це нагрівати олію до того стану, що вона починає аж диміти.
Точка диму залежить від типу олії:
Що відбувається при перегріванні:
Варто знати, що Extra virgin найкраще підходить для салатів, соусів, тушкування на середньому вогні.
Для смаження на сильному вогні краще вибирати рафіновану оливкову або інші олії.
Світло пришвидшує окиснення, через що олія гіркне та втрачає антиоксиданти. Також температура вище 20-22 °C прискорює псування. Особливо шкідливі регулярні перепади температур.
Важливо, що прозоре скло не захищає від світла. Краще темне скло, жерстяна банка або вакуумна упаковка.
Правильно зберігати так:
Якщо влити забагато олії, то:
При малій кількості:
Орієнтири для правильного використання
Навіть якісна олія може змінитися під дією світла, тепла чи часу, а смак і аромат – головні показники її придатності.
Куштувати перед використанням варто для перевірки свіжості. Свіжа олія має фруктовий аромат, легку гірчинку й пікантність.
Олія, що окислилася, має картонний запах і смак. Скуштувавши, можна уникнути використання зіпсованого продукту.
На свято завжди хочеться приготувати щось особливе - страви, які створюють настрій, збирають усіх за…
По Україні запроваджують новий підхід до оголошення повітряних тривог – порайонне оповіщення. Система пройшла тестування…
Сумну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "11 березня в бою поблизу населеного пункту Мала Локня…
З 15 по 21 грудня у Кам’янському пройдуть цікаві спортивні заходи, які зберуть юних спортсменів,…
У Дніпрі 13 грудня відбувся виступ української співачки Jerry Heil. Про це повідомляє Телеканал D1. Захід…
Минулими вихідними у Кам’янському зіграні три матчі чемпіонату міста з футзалу сезону 2025-2026 серед виробничих…