У коментарі РБК-Україна нутриціолог Софія Черненко розповіла, як обрати найкорисніший зефір, який забезпечить енергію та не нашкодить фігурі.
Обирайте зефір на фруктовому пюре з пектином
Експертка зазначає, що зефір традиційно готується на основі яблучного пюре, у ньому багато природного пектину, який і створює пружну структуру ласощів.
Пектин є розчинною клітковиною, він корисний для кишківника і допомагає виводити холестерин.
У складі якісного зефіру ви побачите: яблучне (або інше фруктове) пюре, цукор, яєчний білок і пектин (інколи в поєднанні з агаром). Такий зефір – найкращий вибір: мінімум інгредієнтів, нічого зайвого, є навіть певна користь від фруктів.
Зефір на пектині vs на агар-агарі: відмінності
З технологічної точки зору, обидва загущувачі рослинного походження і дозволяють отримати потрібну консистенцію.
Але пектин утворює більш м’які та “танучі” структури, делікатно передаючи фруктовий смак. Агар-агар дає більш щільний, пружний зефір, проте може приглушувати смак фруктів.
Виробники зефіру визнають: якщо використати лише агар, доведеться додавати більше ароматизаторів, бо натуральний фруктовий смак буде менш вираженим.
Отже, з точки зору смаку та натуральності пектиновий зефір виграє – він ніжніший, з яскравим яблучним ароматом без штучних добавок .
Натуральний склад і відсутність барвників
Білі або злегка кремові половинки зефіру – ознака, що в ньому немає штучних барвників, на відміну від різнокольорових.
Також, уважно читайте склад: ніяких рослинних жирів там бути не повинно (в деякі дешеві “зефір в шоколаді” додають пальмову олію в глазур – краще уникати такого).
Крім того, не має бути консервантів, адже класичний зефір і так добре зберігається завдяки високому вмісту цукру. Чим коротший термін придатності, тим більш “живий” і натуральний десерт перед вами.
Як їсти зефір із розумом
Попри легку текстуру, зефір – не такий “невинний”, як здається. В одній штуці може бути до 25-30 г цукру, тобто майже половина від денної норми, рекомендованої ВООЗ. Тому зефір є десертом, а не перекусом, і не варто сприймати його як “фітнес-солодощі”.
Якщо вже дуже хочеться, виберіть одну половинку невеликого зефіру після основного прийому їжі, коли рівень глюкози в крові стабільний. Так солодке не викличе різких коливань цукру.
Багато господинь подають яскраві та смачні тарталетки на святковий стіл. Вони дозволяють урізноманітнити меню та…
Студентка Кам'янського фахового коледжу фізичного виховання Шульга Дар'я здобула одразу два Золота на MSP WORLD…
"Оскар" оголосив короткий список номінантів у 12 категоріях для майбутньої 98-ї церемонії, повідомляє Variety. Видання зазначає, що…
Поліція Дніпра розшукує 16-річного Станіслава Соловйова. 17 грудня близько 22.00 неповнолітній хлопець пішов з дому…
У Дніпрі на Набережній Перемоги 17 грудня близько 20:00 чоловік потрапив під колеса одразу двох…
Починається святковий час, коли так хочеться дива і магії. І гороскоп на Різдво та Новий…