Рецепт дня: Салат із запеченим виноградом та куркою

На свято завжди хочеться приготувати щось особливе – страви, які створюють настрій, збирають усіх за столом і дарують відчуття домашнього тепла. Смачні салати на Новий рік – це не просто рецепти, а маленькі традиції, без яких неможливо уявити головний зимовий вечір.

Ми підібрали простий рецепт для атмосфери справжнього свята – легкий, соковитий та незвичайний.

Несподіване, але гармонійне поєднання солодкого винограду і ніжного курячого м’яса. Після запікання виноград стає карамельним – разом зі свіжою зеленню і заправкою вони роблять страву насиченою і при цьому легкою.

Вам знадобляться:

  • 300 г курячого філе;
  • 200 г темного винограду;
  • 70-100 г руколи або шпинату;
  • 40 г мигдалю або волоських горіхів.

Для заправки:

  • 1 ч. л. діжонської гірчиці;
  • 1 ч. л. меду;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ст. л. соку лимона.
Приготування:

Курку запекти або обсмажити й тонко нарізати. Виноград також запекти протягом 10 хвилин за 180°С – він стане солодшим і м’якшим. Змішати салат, курку, виноград, посипати горіхами і полити заправкою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *