Рецепт дня: Повітряний американський банановий хліб

Банановий хліб – це традиційна американська випічка, для якої, як не дивно, використовують стиглі банани. З’явився рецепт у 30-ті роки, коли жінки намагалися придумати якийсь десерт із простих продуктів. Зараз такий хліб, більше схожий на кекс, у США їдять як самостійну страву, або подають із джемом.

Будь-яка українська господиня зможе приготувати банановий хліб – американський рецепт дуже простий, видання Express, наприклад, пише, що його навіть можна зробити з перестиглих фруктів. Тобто якщо ви збиралися їх викидати, не потрібно – спробуйте використати для випічки.

Інгредієнти:

  • 140 г розм’якшеного вершкового масла;
  • 140 г цукру;
  • 2 великих яйця;
  • 140 г борошна;
  • 2 дуже стиглих банани;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Приготування:

1.  Спочатку вам потрібно розігріти духовку до 180 градусів, і тільки потім приступити до приготування десерту.

2. У глибоку миску всипати цукор, додати розм’якшене вершкове масло і збити віночком або міксером до утворення пишної густої й однорідної маси.

3. Вбити яйця, збити ще раз, з’єднуючи інгредієнти між собою. Додати борошно, розпушувач, викласти банан, розім’яти виделкою в пюре, а потім ложкою перемішати тісто, що вийшло.

4. Вилити масу у форму для запікання, застелену пергаментом, і поставити в духовку на 35-40 хвилин. Після закінчення цього часу перевірити банановий хліб шпажкою або зубочисткою, і якщо він усередині не пропікся – відправити назад у духовку.

Важливо орієнтуватися за своєю побутовою технікою, оскільки її потужність і можливості у кожної господині можуть відрізнятися. Коли десерт буде готовий, його потрібно залишити прямо у формі на 10 хвилин, потім дістати з неї і розмістити на решітці, і коли випічка стане кімнатної температури, її можна буде подати до столу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *