Найпростіший рецепт, за яким можна приготувати гратен із картоплі та зробити вечерю нашвидкуруч, не містить жодних “складних” продуктів. Його легко може освоїти будь-яка господиня.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Такий французький гратен у духовці готується дуже просто – очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо її, потім нарізаємо тонкими слайсами, що тонше – то краще.
2. У сотейник виливаємо вершки, додаємо мелений мускатний горіх на кінчику чайної ложки, сіль і перець, а також половину від зазначеної кількості твердого сиру. Ставимо масу на вогонь і розігріваємо, не доводячи до кипіння, поки сир повністю не розплавиться.
3. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, розподіляємо по дну часник, пропущений через прес. Викладаємо перший шар шматочків картоплі, змащуємо соусом, і так продовжуємо, поки не закінчиться коренеплід.
4. Верхній шар змащувати не потрібно, але можна трохи посолити. Закриваємо форму фольгою, запікаємо в духовці 50 хвилин за 180 градусів Цельсія, потім фольгу прибираємо, посипаємо картоплю сиром, що залишився, і відправляємо назад у духовку. Готуємо ще 10-15 хвилин за 200 градусів.
Кінець грудня традиційно скромний на кіноновинки, тож фактично єдиною гучною прем'єрою цього тижня буде третя…
Слідчі Марганця повідомили про підозру зловмиснику, який незаконно заволодів транспортним засобом. 30 листопада у нічний…
Слідчі Дніпра повідомили про підозру 47-річному містянину, який вдарив чоловіка ножем через ревнощі. Під час…
Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 17 по 24 грудня 2025 року. Музей…
Тамара Яценко, відома українська акторка, перенесла складну операцію. Народну артистку України прооперували. Про це повідомляє 24…
У середу, 17 грудня, у Дніпрі на житловому масиві Червоний Камінь вибухнув газовий балон. Про…