2018 рік. Кам’янський «Міськводоканал»: шляхом перспективного розвитку

«Міськводоканал» – одне із значущих комунально-виробничих підприємств, яке забезпечує життєдіяльність всього міста Кам`янське, надання послугами з централізованого водопостачання та водовідведення. Впродовж 2018 року колектив підприємства під керівництвом генерального директора Олександра Плахотніка, поступово впроваджують зміни, націлені на вирішення важливих виробничих питань,покращення умов праці робітників, вдосконалення технологічних процесів, заміни обладнання та запровадження сучасних технологій.
За багато десятиліть існування підприємства на «Міськводоканалі» накопичено чимало проблем, різного характеру: економічних та соціальних. Можна довго обговорювати причини їх виникнення, але мова фактів переконливо засвідчує – новою командою впроваджуються в життя перетворення, які вже сьогодні дозволяють стверджувати: – На підприємстві налагоджена продуктивна, конструктивна робота.
Пріоритетним напрямком господарської діяльності водопостачального підприємства є забезпечення європейських стандартів якості питної води, впровадження заходів з енергозбереження, зменшення рівня екологічних викидів в навколишнє природне середовище, модернізація існуючого обладнання, мереж водопостачання та водовідведення, поліпшення якості очистки стічних вод. В рамках реалізації визначеного підприємством стратегічного плану дій та затверджених інвестиційних програм, у 2018 році комунальним виробничим підприємством Кам’янської міської ради за власні кошти було виконано ряд заходів спрямованих на покращення якості послуг з водопостачання та водовідведення.
Вперше за останні роки в повному обсязі виконана інвестиційна програма, в тому числі першого етапу реалізації проекту реконструкції водоводу Ду600 мм, протяжністю 772 метрів від водопровідної насосної станції по вул. Лохвицького, 29 (майданчик №3) до вул. Казанської, який розроблений ТОВ ПВП «Дніпроводпром» на замовлення КВП КМР «Міськводоканал», що значно зменшує втрати холодної води.
В рамках реалізації інвестиційної програми на 2017 рік КВП КМР «Міськводоканал», в першому півріччі 2018 року відбувся монтаж та встановлення нових насосних агрегатів «Grundfos». Придбане сучасне енергозберігаюче насосне обладнання, яке передбачає зниження споживання електроенергії та забезпечення безперервного технологічного режиму роботи КНС №17 (вул. Нікопольська 42-а). Встановлені агрегати працюють в автоматичному режимі без участі обслуговуючого персоналу та надійні в експлуатації. Проведена заміна аераційної системи в аеротенках із запровадженням сучасних компресорних агрегатів «роторного» типу на лівобережних очисних спорудах.
В листопаді на підприємстві КВП КМР «Міськводоканал», відбулася нарада, щодо реалізації та впровадженні водного проекту НЕФКО із співфінансуванням ЄС, який полягає в модернізації комплексу очисних споруд каналізації.
На Міськводоканалі активно запроваджуються сучасні європейські технології. Використання поліетиленових труб замість сталевих – новий рівень мереж каналізації та водопроводу.
Міськводоканалом проведена заміна значних ділянок водопровідних мереж в селищі Карнаухівка. Проведені ремонтні роботи із заміною 555 метрів сталевого водопроводу на пластиковий Ду110, по вул. Толстого. На багатьох ділянках водопроводу термін експлуатації діючих сталевих труб давно закінчився, впродовж поточного року відбувалося безліч поривів зі значними втратами води. При заміні використані сучасні трубопровідні матеріали: поліетиленові труби, запірна арматура і комплектуючі.
Згідно з планом графіку підготовки міста до осінньо-зимового періоду, підприємством КВП КМР «Міськводоканал» проведена заміна експериментального напірного колектору Ду500 на дільниці розташованій по вул. Січеславський шлях,155. В ході проведених робіт фахівцями дільниці експлуатації мереж каналізації Міськводоканалу, змонтована нова гілка стальної труби Ду530.
На території правобережних очисних споруд, замінено зношений стальний дисковий засув на напірному трубопроводі Ду900 мм, КНС №4. Проведена заміна головного напірного колектору №1 Ду920 на дільниці розташованій по вул. Дорожній 52. В селищі Романкове, по вул. С.Наливайко, замінено 200 м.водопроводу Ду63 на пластиковий.
Розвиток «Міськводоканалу», впровадження новітніх сучасних технологій неможливий без працівників підприємства. Надійний соціальний захист – один з головних напрямків плідної співпраці адміністрації з профспілковим комітетом водоканалу, яка спрямована на вирішення питань виробничого і соціально-економічного розвитку трудового колективу, забезпечення захисту прав та інтересів працівників. Спільними зусиллями забезпечується виконання закону України «Про надання працівникам соціально-побутових пільг та гарантій».
Покращуються та створюються комфортні умови праці робітників «Міськводоканалу». В диспетчерській службі відремонтована кімнату прийому їжі та душова. Виконані ремонти покрівель та приміщень підприємства, встановлюються нові фільтри очищення повітря. Проведена заміна вікон в будівлях та приміщеннях служби збуту, очисних споруд каналізації правого берегу.
На каналізаційній насосній станції (КНС№2), проведені роботи, щодо заміни вентиляційної системи, яка забезпечить видалення шкідливих газів.
Також необхідно згадати і ситуацію щодо розкрадання у місті кришок колодязів, що не тільки являє собою загрозу для здоров’я населення міста, а також несе збитки підприємствам. За поточний рік КВП КМР «Міськводоканал» майже щоденно виявляє крадіжки люків, та власними силами закриває небезпечні ділянки.
Важливим напрямком діяльності адміністрації «Міськводоканалу» – є розвиток спорту і фізичної культури та пропаганда здорового способу життя серед працівників підприємства. Робітники водоканалу, щоразу показують не тільки відмінну фізичну підготовку, але й високі результати команди під час проведення обласних спартакіад серед комунальних підприємств Дніпропетровщини.
На «Міськводоканалі» – одна з найсильніших серед підприємств Кам`янського волейбольних команд, яка щоразу займає призові місця на міських та загальноукраїнських волейбольних турнірах.
Команда менеджерів разом із колективом професіоналів на чолі із генеральним директором «Міськводоканалу», Олександром Плахотніком – поступово модернізують виробничу сферу підприємства, сміливо вирішуючи нагальні соціально-економічні питання, впроваджують прогресивні методи роботи зі споживачами послуг, покращують умови праці робітників.
Цей шлях поступового, вдалого розвитку та вдосконалення надає оптимізму працівникам підприємства, впевненості в майбутньому, подальшого перспективного крокування на зустріч людям та невпинної праці на користь громади Кам`янського.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *