Рецепт дня: Маринована скумбрія з гірчицею

Скумбрію люблять багато людей, але ціни на мариновану рибу в магазинах часто “кусаються”, тим паче що знайти дійсно смачний продукт – проблема. Дізнайтеся, як готується маринована скумбрія по-домашньому, і переконайтеся, що цей рецепт дійсно простий та дуже вдалий.

Шикарний варіант маринаду – з використанням гірчиці в насінні. Незважаючи на те, що скумбрія сама по собі жирна, всі інгредієнти тільки покращують смак і не “обтяжують” страву.

Інгредієнти:

  • одна свіжоморожена скумбрія;
  • дві ріпчасті цибулі;
  • десять горошин чорного перцю;
  • три горошини запашного перцю;
  • два лаврові листки;
  • дві столові ложки соку лимона;
  • половина чайної ложки насіння гірчиці;
  • половина чайної ложки меленого коріандру;
  • п’ять столових ложок соняшникової олії;
  • дві з половиною чайних ложок солі;
  • одна чайна ложка цукру.
Приготування:

1. Скумбрія, маринована в розсолі, готується дуже просто – спершу потрібно прибрати голову риби, дістати тельбухи і промити тушку під проточною водою. Потім нарізати її порційними шматочками і викласти в ємність.

2. Після цього приступити до приготування маринаду. В окремій мисці з’єднати сіль, цукор, два види перців, коріандр, гірчицю, лавровий лист.

3. Заправити спеції теплою соняшниковою олією, злегка підігрітою на плиті або в мікрохвильовці, додати лимонний сік. Залити маринадом шматочки скумбрії, перемішати.

4. Очистити ріпчасту цибулю, нарізати півкільцями, пом’яти рукою, щоб овоч став м’якшим і пустив сік.

5. Викласти в скляну банку рибу, чергуючи з цибулею, залити все розсолом. Закрити кришкою і прибрати в холодильник на добу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *