Скумбрію люблять багато людей, але ціни на мариновану рибу в магазинах часто “кусаються”, тим паче що знайти дійсно смачний продукт – проблема. Дізнайтеся, як готується маринована скумбрія по-домашньому, і переконайтеся, що цей рецепт дійсно простий та дуже вдалий.
Шикарний варіант маринаду – з використанням гірчиці в насінні. Незважаючи на те, що скумбрія сама по собі жирна, всі інгредієнти тільки покращують смак і не “обтяжують” страву.
Інгредієнти:
- одна свіжоморожена скумбрія;
- дві ріпчасті цибулі;
- десять горошин чорного перцю;
- три горошини запашного перцю;
- два лаврові листки;
- дві столові ложки соку лимона;
- половина чайної ложки насіння гірчиці;
- половина чайної ложки меленого коріандру;
- п’ять столових ложок соняшникової олії;
- дві з половиною чайних ложок солі;
- одна чайна ложка цукру.
1. Скумбрія, маринована в розсолі, готується дуже просто – спершу потрібно прибрати голову риби, дістати тельбухи і промити тушку під проточною водою. Потім нарізати її порційними шматочками і викласти в ємність.
2. Після цього приступити до приготування маринаду. В окремій мисці з’єднати сіль, цукор, два види перців, коріандр, гірчицю, лавровий лист.
3. Заправити спеції теплою соняшниковою олією, злегка підігрітою на плиті або в мікрохвильовці, додати лимонний сік. Залити маринадом шматочки скумбрії, перемішати.
4. Очистити ріпчасту цибулю, нарізати півкільцями, пом’яти рукою, щоб овоч став м’якшим і пустив сік.
5. Викласти в скляну банку рибу, чергуючи з цибулею, залити все розсолом. Закрити кришкою і прибрати в холодильник на добу.