Трагедія … Пам` ять…

26 квітня 1986 року вогонь Чорнобиля опалив українську землю, долі та серця мільйонів людей. Тридцять три роки тому, найбільша техногенна катастрофа впродовж всієї історії ядерної енергетики – стала великою трагедією нашого народу, змінив радіаційну обстановку та екологію не тільки на європейському континенті але й в усьому світі.
З самих перших днів ліквідатори із відважністю і самовідданістю взялися долати цю катастрофу, не замислюючись над загрозою власному життю.
Назавжди втрачене здоров` я, загублені життя – ось ціна, яку заплатили ліквідатори пожежі на станції. Наслідки Чорнобилю ще впродовж не одного десятиліття нагадуватимуть про небезпеку неконтрольованих технологічних випробувань та необхідність запобіжних засобів під час освоєння мирного атому.
Чорнобиль – це не тільки велика трагедія, але й символ великої безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків, які ризикуючи своїм життям і здоров`ям заради теперішніх і прийдешніх поколінь, захистили людство від згубного впливу і розповсюдження радіації.
Мешканцям Кам` янського – ліквідаторам Чорнобиля, наша вдячність і низький уклін. Час ніколи не загоїть чорнобильських ран, не зітре із пам`яті імен мужніх добровольців, пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЄС, військовослужбовців, будівельників, вчених медиків, які тієї квітучої весни відправилися на зустріч небезпеці, проявив велику жертовність і патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи назавжди увійшов в літопис людської мужності та навіки в пам`яті українського народу!
Голова міської Кам`янської організації ВО «Батьківщина» Олександр Плахотнік.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *