Звернення трудового колективу ДМК до кандидата в депутати Верховної Ради України, голови Дніпропетровського обласного та Кам’янського осередків політичної партії «Основа» Мороза О.М.

Шановний Олеже Миколайовичу!
24.06.2019 р., Генеральним директором ПАТ «Дніпровський металургійний комбі-нат», було доведено до відома профспілок про процедуру банкрутства Дніпровсь-кого меткомбінату, яка розпочата згідно рішення Господарського суду Дніпропет-ровській обл. від 31.05.2019 р. № 904/2104/10. Крім того, було доведено, що згідно «розпорядження» Арбітражного керуючого буде припинено фінансування соціаль-них програм.
Профспілковий комітет ППО «Металургів» занепокоєний такими заявами, як таки-ми, що протирічать вимогам діючого законодавства України.
Соціальні програми (закріплені положеннями Колективного договору) – забезпе-чення житлово-побутового, культурного, медичного обслуговування, організація оздоровлення і відпочинку працівників; гарантії діяльності профспілкової та інших представницьких організацій трудящих; умови регулювання фондів оплати праці; забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Дія положень Колекти-вного договору може бути припинена лише після ліквідації підприємства.
Прикриваючись запущеною процедурою банкрутства адміністрація ПАТ «Дніпровський меткомбінат» міста Кам’янське має намір з 1 липня 2019 року зупинити фінансування соціальної сфери містоутворюючого підприємства. Також є загроза припинення перерахувань до профспілки «Металургів» коштів, призначених на оздоровлення працівників підприємства, які є членами профспілки. Ці кошти підприємство перераховує згідно положень чинного Колективного договору.
У разі, якщо все вище перераховане буде реалізовано:
 багато співробітників, які працюють на цих об’єктах залишаться без роботи;
 близько 1500 дітей не зможуть оздоровитися в ДОК «Лісова казка», куди всі путівки вже розписані;
 залишається загроза зупинки процесу оздоровлення членів профспілок, їх сімей, воїнів АТО і ветеранів ДМК в морських здравницях і курортах Західної Укра-їни.
Вже є розпорядження адміністрації припинити роботу наступних об’єктів соцкульт-побуту: ДОК «Лісова казка» (оголошено про скасування заїздів дітей на третю і че-тверту зміни – з 14.07.2019 і з 06.08.2019 відповідно); санаторію-профілакторію ДМК (скасований 8-й заїзд, який планувався з 03.07.2019); культурно-спортивного центру «Дніпровець» (вже дана команда зливати воду з басейну); фонду «Мило-сердя і здоров’я» (працівники ДМК будуть позбавлені можливості отримати мате-ріальну допомогу, наприклад, на лікування), а також чинного на ДМК соціального пакета (виплати при народженні дитини, одруження, на поховання тощо). При цьому, темпи виробництва по випуску продукції на Дніпровському меткомбінаті не знижуються.
Створюється враження, що процедурою банкрутства намагаються «поховати» всю соціальну сферу, як це було зроблено на інших металургійних підприємствах Укра-їни. ДМК може пишатися, що він є одним з останніх, в розпорядженні якого є уніка-льні медико-санітарна частина, санаторій-профілакторій, дитячий оздоровчий комплекс, культурно-спортивний центр та інші об’єкти соцкультпобуту. За поширеною в Україні практикою всі подібні об’єкти власник віддавав на баланс міст, бюджети яких, природно, утримувати їх не могли.
Викликає обурення байдуже ставлення до наших дітей. Як і які знайти слова дітям, щоб пояснити, що їхня мрія – поїхати влітку в табір – не здійсниться. Позбавляючи дітей металургів і жителів області можливості оздоровитися, адміністрація ДМК зазіхнула на «найсвятіше» – здорове молоде підростаюче покоління українців – майбутніх металургів. У цьому сезоні ДОК «Лісова казка» святкує своє 55-річчя. Навіть у період виходу ДМК на «гарячу консервацію» (простоювання) у 2017 році здравниця не припиняла свою діяльність.
Крім цього оздоровлення потребують і металурги. І не тільки тому, що інтенсив-ність праці на Дніпровському металургійному комбінаті суттєво зросла – тепер ос-новна кількість співробітників ДМК працюють по 12 годин на зміну. А й тому, що зараз на підприємстві почастішали випадки перебоїв з поставками мінеральної та бутильованої питної води, недостатнім охолодженням робочих місць (на окремих дільницях температура досягає до 60 градусів Цельсія). У розрізі вище сказаного трудящим обов’язково необхідно відновлювати своє здоров’я в санаторії-профілакторії, в морських здравницях, курортах Західної України і інших місцях ві-дпочинку.
Виходячи з викладеного, маючи за мету захист соціально-економічних прав пра-цівників комбінату та недопущення соціальної напруги, прошу Вас як представника дієвої політсили – партії «Основа», терміново, розглянути це звернення та прийняти всі можливі заходи по припиненню беззаконня що намагається здійснити адміністрація Дніпровського меткомбінату.

З повагою, Голова профспілкового комітету О.А.Нагорний.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *