Известный каменчанин о тотальной приватизации и предательстве Украины

Сельский голова Елизаветовки Максим Голосной считает курс новой власти на всеобщую приватизацию предательством национальных интересов Украины.

«Курс на розпродаж держави.
Має залишитися тільки смартфон!Схоже, під словом “реформи” команда Зепопулістів розуміє тотальний та остаточний розпродаж української держави.
Все, що приносить користь, прибуток, додану вартість, має відійти “приватному власнику”. Міні-тенденцію такої політики ми мали змогу бачити на місцевому рівні: пустишки, злочинці та мародері, яки прийшли до влади в органах місцевого самоврядування, протягом 20 років не спромоглися ЗБІЛЬШИТИ майно громади та надходження до бюджету, ПОКРАЩИТИ стан комунальної інфраструктури та соціального захисту. Все що вони робили – це приватизували та розпродавали суспільну власність та землю на користь обмеженого зацікавленого кола осіб.

Ми знаємо, що доходи від прибуткового комунального підприємства надходять до бюджету в повному обсязі. Цей дохід розподіляється відповідно потреб місцевої громади, тобто – “соціалізується”. Від цього виграють ВСІ МЕШКАНЦІ
Прибуток від ПРИВАТНОГО підприємства, яке продає послуги або користується суспільною інфраструктурою, потрапляє ВИКЛЮЧНО в гаманець однієї особи. А в бюджет потрапляє лише невеличка частка від нього у вигляді податку

В мене питання – чи знає “команда реформаторів” що таке ДОДАНА ВАРТІСТЬ? Чому так важливо створювати продукцію з високою доданою вартістю, особливо, якщо вона створюється ДЕРЖАВНИМИ (або комунальними на місцевому рівні) підприємствами? Чим вища додана вартість продукції, виробленої в країні, тим країна багатша, а її економіка сильніша.

Чи знає “команда реформаторів” що таке ЗАСОБИ ВИРОБНИЦТВА? В боротьбі за які виникали революції? Позбавляючи державу засобів виробництва (до яких належить і ЗЕМЛЯ), залишаючи їй тільки сервісні функцій – мрія “лібертаріанців”, ви позбавляєте її можливості створювати продукцію з високою доданою вартістю, яка “соціалізуються” на користь всього народу. Умовно кажучи, ви залишаєте державу з голою дупою.

Чи вивчала “команда реформаторів” економічну історію, зокрема розвиток азіатських країн, який дуже добре досліджений в книзі “Азіатская модель управления”, Дже Стадвела? Напевно ні. Бо тоді в вони знали, що шлях до економічного розвитку полягає виключно в ІНДУСТРІАЛІЗАЦІЇ країни, а не феодалізації, або “діджиталізації”. А ефективність підприємств залежить він ефективності менеджерів та працюючих державних інституцій, а не ФОРМИ ВЛАСНОСТІ.

Це основи, які треба розуміти, якщо ти береш на себе відповідальність керувати економічною політикою. Але ти, хто приходить до влади в Украіні, щомусь відразу уявляє себе розумнішими за інших. Державники від “Зе”, які планують остаточно завершити розпродаж нашої країни або відверті невігласи, або злочинці.
І головне, а чи аналізувала “команда реформаторів” наслідки попередньої приватизації? Скільки з них стали ефективними, cкільки зникло взагалі та вирізано на метал? Скільки знаходиться на цієї межі? Чи збільшились надходження в бюджет, соціальний захист, добробут населення? Скільки з приватизованих підприємств здатні сьогодні існувати без державної підтримки? Скільки з них пройшли модернізацію?

Загалом скільки неефективних менеджерів державних підприємств понесли відповідальність за розкрадання державних коштів та державного майна… для того щоб зрозуміти, що держава хоча б має волю з цим боротися. Схоже, що приватні власники дозволяють собі сьогодні навіть гірші речі – їх дії стосовно бюджету, закону, довкілля та працівників сьогодні – це суцільне, неконтрольоване СВАВІЛЛЯ! Якщо держава не здатна приборкати знахабнілих приватних власників та намагається збільшити їх кількість, виникає питання, в інтересах кого вона взагалі працює?

Ми хочемо почути відповіді на ці питання, а не загальні гасла про “неефективність державних підприємств”.
Все що відбувається зараз має одну стислу назву – ЗРАДА.НАЦІОНАЛЬНИХ ІНТЕРЕСІВ УКРАЇНИ», – написал Голосной в своем фейсбуке.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *