Categories: Головне

Кам’янський «Міськводоканал» закликає підвищити рівень культури користування каналізацією

19 листопада відзначається Всесвітній день туалетів (свято започаткувала Генеральна Асамблея ООН у 2013 році). Головна ідея свята – фокусування уваги та поступове вирішення глобальної санітарної кризи (з цією ж метою ще у 2001 році була створена Всесвітня туалетна організація).

Сьогодні 4,5 мільярда людей живуть без домашнього туалету.
Вирішення цієї проблеми є однією з 17 глобальних цілей сталого розвитку (цільові показники майбутнього міжнародного розвитку, що були ухвалені ООН на період 2015-2030 рр).
Історична довідка.
Перший «сидячий туалет» був сконструйований у 2600 р до н.е. та належав шумерській цариці. Перші «змивні туалети» та стічні води з’явилися близько 5 тис років тому в Древній Індії та Криті. Батьківщина громадських туалетів –
Древній Рим (в цих облаштованих приміщеннях окрім природних потреб проводились філософські бесіди та укладали торгівельні угоди).
Історія туалету та каналізації цікава і тісно пов’язана з розвитком людства. Недарма кількість та стан громадських туалетів є однією з ознак цивілізованості.
Саме тому Міськодоканал закликає усіх мешканців міста бережно ставитись до складної системи водовідведення, яка є гарантом комфортного та безпечного життя міста.
На сьогодні дуже актуальним є питання підвищення культури користування каналізацією, адже городяни часто викидають в раковини та унітази речі, які не призначені для утилізації в системі очищення стічних вод. При промиванні мереж з труб витягають відходи процесу консервування, зіпсовані продукти, ганчірки та рушники, порожні пляшки, макулатуру, харчові відходи, будівельні уламки, каміння, пісок. В період консервування «дачних врожаїв» у технічних служб Водоканалу починається справжня «гаряча пора» – за добу вони можуть отримати більше 30 викликів щодо усунення засмічень різного ступеня складності.
Спеціалізованою бригадою КВП КМР «Міськводоканалу» за 2019 рік промито тисячі каналізаційних труб. Крім того, у системі водовідведення знаходять шматки металу і деревини, які можуть потрапити туди тільки через відкриті каналізаційні люки. Великі предмети в трубах створюють затор, що і призводить до аварійної ситуації. У 2019 році Міськводоканал встановив близько 250 нових кришок люків!
Закликаємо городян бути відповідальними та пам’ятати, що змивати в каналізацію побутові відходи категорично заборонено!

Margaret

Recent Posts

Стрілянина у Дніпрі

У Дніпрі поліцейські затримали 31-річного зловмисника, який поранив двох людей. Фігурант здійснив декілька пострілів у…

11 хв. ago

У Кам’янському без НП

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "В місті протягом ночі було…

18 хв. ago

Дніпропетровщина отримала ще понад 800 ноутбуків для школярів, які навчаються дистанційно

Дніпропетровщина отримала 806 ноутбуків. Чергове підсилення передав Уряд Обʼєднаних Арабських Еміратів через Фундацію Олени Зеленської.…

2 години ago

У Дніпрі судитимуть чоловіка за зґвалтування та вбивство маленької кам’янчанки

Зґвалтування та вбивство 11-річної дівчинки у м. Дніпро – судитимуть місцевого мешканця.  Ювенальні прокурори Дніпропетровської…

3 години ago

У Кам’янському затримали серійного крадія

У Кам’янському поліцейські затримали 40-річного чоловіка за серію майнових злочинів. Підозрюваний викрав з квартири знайомого…

16 години ago

Для дітей Кам’янського провели майстер-клас з розпису пасхальних пряників для ЗСУ

У Кам’янському 20 дітей, в тому числі ВПО, долучились до майстер-класу з розпису пасхальних пряників…

16 години ago