Со вчерашнего дня все шахты Палоградугля прекратили работу

Вчера прекратили работу все 10 шахт ДТЭК «Павлоградуголь», а также центральная обогатительная фабрика и вспомогательные предприятия. Об этом в Фейсбуке сообщил глава Независимого профсоюза горняков Украины Михаил Волынец.

– Прибуткові шахти переведені в стан коми – їхня робота підтримуватиметься на рівні життєзабезпечення, – отмечается в сообщении. – Зупинка пов’язана не з пандемією. Українське вугілля стало непотрібне на українських ТЕС, теплоцентралях – бо зацікавлені особи півроку заміняють його російським. Від таких антиукраїнських дій постраждають бюджети не лише Тернівки, Павлограда, Першотравенська. Без левової долі надходжень залишаться Павлоградський, Юрківський, Петропавлівський райони, шахтарі Донеччини, які їздять працювати на вугледобувні підприємства. Додамо до цього переліку вже зупинені підприємства Добропілля, Вугледара, Мирнограда, Червонограда, Первомайська, Лисичанська, Волині, збагачувальні фабрики та установки Донецької і Луганської областей, шахти «Краснолиманську» і «Торецьку» – і отримаємо колапс на рівні всієї держави…
Що отримає Україна через низку зупинок вугледобувних підприємств? Неминучий дефіцит коштів місцевих бюджетів шахтарських міст та регіонів. Це ланцюгова реакція від якої постраждають всі залежні від бюджету сфери: комунальники, об’єкти місцевої інфраструктури, медичні та навчальні заклади. Шахтарі не тільки не зможуть вчасно вийти на пенсії – на час простою їм не буде зараховано пільговий стаж, не будуть нараховані регреси та лікарніні. Через штучно створені кризові умови для вугільної, енергетичної галузей, урядовці залишають десятки тисяч шахтарських родин сам на сам з проблемою, ЧИМ вже завтра їм нагодувати своїх дітей.

Потом Михаил Волынец добавил следующее:

– 1 травня обсяг зарплатної заборгованості перед шахтарями сягне щонайменше 1,8 млрд грн.
Как ранее сообщал наш сайт, в компании ДТЭК приняли решение с 20 апреля вывести в простой 10 шахт и вспомогательные предприятия ДТЭК Павлоградуголь, а также обогатительные фабрики.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *