Учреждения дошкольного образования Каменского готовятся к возобновлению работы

20 травня Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів. За дорученням Кам’янського міського голови Андрія Білоусова заклади дошкільної освіти міста розпочали підготовку до відновлення роботи з 1 червня.

Як повідомили в департаменті з гуманітарних питань міської ради, наразі здійснюється формування груп за заявами батьків, переоблаштування приміщень ігрових і спальних кімнат з метою усунення ризиків, пов’язаних з роботою в період карантину. Проводиться роз’яснювальна робота з працівниками закладів щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Здійснюється закупівля необхідної кількості засобів індивідуального захисту, дезінфекційних та мийних засобів з урахуванням вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020р № 25. Підготовчі роботи буде завершено до 29 травня.

На період карантину, з метою забезпечення виконання протиепідемічних заходів, у закладах дошкільної освіти буде обмежено доступ батьків та інших осіб, ранковий прийом дітей проводитиметься у спеціально відведеному місці, з обов’язковим температурним скринінгом та обробкою рук дитини антисептиком. У приміщеннях закладу проводитиметься дезінфекція поверхонь кожні 2 години, вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів.

Важливою умовою для відновлення роботи закладу є обмеження кількості дітей в групах для забезпечення дистанції між дітьми та персоналом. З огляду на це заклади дошкільної освіти не зможуть прийняти всіх бажаючих, тож змушені звернутися до батьків з проханням користуватися послугами закладу у разі неможливості поєднувати роботу та догляд за дитиною.

Якщо підготовчий етап (25 – 29 травня) буде успішним, то 1 червня в місті зможуть відновити свою роботу 250 груп у 49 садочках, які приймуть близько 4,5 тисячі дітей. Шість закладів дошкільної освіти (ДНЗ№14 «Берізка», №20 «Світанок», №21 «Струмочок», №39 «Ромашка», дошкільні підрозділи НВО-ліцею НІТ, НВК №24) відновлять роботу після завершення ремонтних та профілактичних робіт.
У департаменті зазначають, що відновлення роботи закладів дошкільної освіти – це не завершення карантину, а лише його послаблення, тому звертаються до батьків з відповідальністю віднестись до прийняття рішення про відвідування дитиною дитячого садочку, дотримуватись встановлених правил, піклуватися про власну безпеку та безпеку дітей і співробітників закладу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *