Известный каменчанин о «зелено-олигархическом» рынке земли и продовольственном коллапсе

Экс-голова Елизаветовки Максим Голосной резко критикует намерение Зе-команды вести новый налог на землю.
«ПРО ПРОДОВОЛЬЧИЙ КОЛАПС та “вільний ринок землі в зелених окулярах МОНОБІЛЬШОСТІ!
Бюджетну дірку лататимуть не за рахунок олігархів, а за рахунок аграріїв та незахищених верств населення.
В черговий раз слуги невідомо якого народу, збираються ошукати довірливих українців!
На цей раз підконтрольний олігархам податковий парламентський комітет підтримав законопроект 313, який зобов’язує всіх власників земельних ділянок від 0.5 га платити по 1500 гривень за кожен га, не зважаючи на те як людина його використовувала, і чи використовувала взагалі!!! В разі прийняття цього “чудового” закону у поточній редакції Все це чудове податкове навантаження має бути нараховуватися з 1 січня 2020 року!!! Іншою мовою заднім числом. Закон ще не прийнятий , але в силу він вступає з 1 січня 2020 року!!!
У мене відразу постає питання навіщо ці недолугі формальності, і чому цей закон не набирає законної сили наприклад з 2014 року?
Пояснюю по простому – якщо у Вас стандартний ПАЙ 4 га то готуйтеся віддавати до державного бюджету щорічно 6000 грн!
Якщо у Вас немає можливості утримувати свою ж землю, то це нікого не цікавить – віддавайте свою землю олігархам та їхнім агрохолдингам.
Ось такий у нас виходить не веселий зелено/олігархічний ринок землі.
Окрім іншого такий закон в умовах економічної кризи провокує ще і продовольчу кризу з двох причин:
– продукція вітчизняного аграрія не буде кокурентноспроможною на внутрішньому та зовнішньому ринку, ТОМУ ЯК ІСТОТНО ЗРОСТЕ СОБІВАРТІСТЬ ЗА РАХУНОК ВКЛЮЧЕННЯ ДО ЦІНИ ВАРТОСТІ ВСІХ ПОДАТКІВ, що як наслідок призведе до скорочення виробництва та знищення малого і середнього бізнесу в аграрному секторі економіки
– звичайні люди, зокрема пенсіонери, дохід яких є мінімальним, не зможуть купувати навіть продукти харчування, тому як Держава не передбачила додаткових видатків з бюджету для компенсації таких витрат малоімущим та пенсіонерам.
P.S
У мене складається враження, що провладна верхівка за допомогою олігархів, з дибільнуватим виразом обличчя навмисно штовхають Україну у соціально/економиічну прірву. Подробиці цього дибілізму ТУТ: http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/JI01533A.html», – написал Голосной в своем фейсбуке.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *