Відбулася чергова сесія Кам’янської міської ради

9 липня відбулася чергова, 44-а сесія міської ради VII скликання. До порядку денного увійшли 24 основних та 19 додаткових питань.
Депутати взяли до відома інформацію департаменту екології та природних ресурсів міської ради про екологічний стан міста та хід виконання Екологічної програми на 2016-2020 роки. Наразі у Кам’янському55зареєстрованих суб’єктів господарської діяльності, що здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а кількість забруднюючих речовин, що надійшли у атмосферне повітря у 2019 році зменшилась на 24% і становить 83,3 тис тонн.
Розширено перелік послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг, а саме додано комплексну послугу ID-14. Відтепер діти при досягненні 14 років можуть одночасно отримати паспорт і номер платника податків у ЦНАПі витративши на це не більше 15 хвилин.
Внесено зміни до Програми соціального захисту населення міста, якими передбачається виділення 5,5 млн грнна матеріальну допомогумешканцям згорілого будинку по вулиці Дубініна, 5. Кошти передбачаються на придбання мешканцями квартир, переоформлення документів та вирішення нагальних побутових проблем. Тим, хто погодився на отримання житла, яке наразі перебуває в комунальній власності, буде надано 50 тис грн матеріальної допомоги на ремонт.
«У найближчі тижні кошти почнуть надходити на картки постраждалих від пожежі мешканців й вони зможуть вирішити усі проблемні питання»,   зазначив міський голова Андрій Білоусов.
Відповідним рішенням внесено зміни до Програми розвитку комунального транспорту та передбачено виділення з міського бюджету коштів на придбання цього року 6 чеських трамваїв.
«Вартість одного нового трамвая рівноцінна вартості шести тих, які вже були в експлуатації. Враховуючи те, що вагони знаходяться в ідеальному стані та пройшли повний капітальний ремонт було прийнято рішення про їх придбання»,  –   зазначив Андрій Білоусов.
Депутати затвердили зміни до статутів та відомостей ряду комунальних закладів та установ. В рамках реформування початкової мистецької освіти зміни торкнулись й закладів культури. Зокрема змінюється підхід до навчання – відтепер це мистецькі школи, які поєднуватимуть в собі різні напрями мистецтв. Вводяться й нові рівні освіти – елементарний, базовий та поглиблений. Вже цього навчального року кам’янські мистецькі школи вперше прийматимуть учнів на навчання за новою формою.
Також депутати затвердили перелік переможців цьогорічного конкурсу Бюджету участі та інвестиційні меморандуми про будівництво зупинкових комплексів, внесли зміни до програми децентралізації опалення, комплексних програм сприяння розвитку ОСББ й «Здоров’я населення міста Кам’янське на 2020-2022 роки». Зміни до останньої передбачають відділення коштів на оздоровлення медичних працівників, що залучені до лікування хворих на коронавірус.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *