В Каменском будет префект

Председатель Днепропетровского областного совета Святослав Олейник объяснил, как отразится на жителях региона административная реформа – создание новых 7 районов. Об этом сообщила пресс-служба облсовета.
Приводим текст интервью Олейника полностью.
«1.Хто буде керувати районом.
Відтепер в кожному новоствореному районі буде працювати префект – представник Президента. Його головна функція не керівництво районом, а юридичний нагляд за дотриманням органів місцевого самоврядування конституційних норм при прийнятті рішень. Функція префекту виключно наглядова, його компетенція — юридична. Президент – гарант Конституції, тож префект, як його представник, має контролювати дотримання її норм.
Господарська діяльність залишається за органами місцевого самоврядування, тобто за керівництвом об’єднаних територіальних громад, міст, селищ.
2.  Чи залишаться районні ради та районні адміністрації.
На даний момент функції цих органів вже дублюються з функціями ОТГ. Тому це остання каденція райрад та райдержадміністрацій. Таким чином, скоротяться і витрати на владу. Область зекономить понад 500 млн на рік тільки на утриманні цих органів. Тому реформа пройде безболісно. Але є проблема, коли керівники деяких громад нараховують собі зарплати від 60 до 90 тис гривень на місяць. Це надмірне навантаження на бюджети ОТГ. Потрібно вводити норми.
3. Адміністративні послуги для громадян?
Сервіс не потрібно прив’язувати до місця розташування офісу префекту. До того ж динамічно розвивається сервіс електронних послуг, ми докладаємо до цього немалих зусиль. Також довідки можна отримувати у ЦНАПАХ. Їх в області зараз більше 40.
Головне, що ми маємо змінити – це наше загальне уявлення про район, про його нові функції».
Напомним, что одним из райцентров станет Каменское.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *