В Каменском завершаются работы по переводу жителей Соцгорода и «БАМа» на электроотопление

У Кам’янському закінчується модернізація електромереж в Південному районі міста для переведення мешканців багатоквартирних будинків на електроопалення. Модернізацію ліній і електроустаткування проводять ДТЕК «Дніпровські електромережі» в партнерстві з міською радою.

Всього в програмі модернізації – 198 багатоповерхових будинків. Кожній з понад 6800 квартир були надані додаткові потужності – від 1 до 2 кВт. Для цього фахівці провели велику роботу: модернізували щитові в будинках, замінили автоматичні вимикачі і підключили «розумні лічильники». А також встановили більш потужне обладнання в трансформаторних підстанціях і провели до будинків нові повітряні і кабельні лінії.

«Зі свого боку місто модернізувало електричні мережі в будинках, закупило опалювальні електроприлади для пільгової категорії населення. Також ми допомагаємо тим людям, у яких на сьогоднішній день немає можливості придбати електробатареї. Виконали обрізку дерев, щоб звільнити лінії електропередач енергетикам. Закупили в «Обленерго» додаткові кіловати, щоб в квартирах було достатньо потужності для електроопалення. На сьогоднішній день роботи добігають кінця. До 15 вересня весь обсяг робіт буде виконано. Хочу зазначити, що ми перше місто в Україні, яке планомірно, погоджено і в тісній взаємодії з енергетиками виконує такі роботи. Це дозволить людям спокійно увійти в опалювальний сезон без ТЕЦ «Азоту» і забезпечить стабільне електропостачання», – сказав Андрій Білоусов.

Комплексна модернізація мереж і обладнання дозволить підвищити надійність електропостачання в даних районах Кам’янського і мінімізувати ризик аварій в умовах підвищених навантажень в наступний осінньо-зимовий період.

На даний момент основна частина робіт завершена, – підкреслив начальник Кам’янського району електромереж ДТЕК «Дніпровські електромережі» Микола Шумейко. – Ми замінили понад 25 км повітряних ліній з установкою більше 700 нових опор. Провели до будинків більше 5 км кабельних ліній. Модернізували 7 трансформаторних підстанцій і встановили 9 нових силових трансформаторів. Зараз в роботі залишилися тільки 3 трансформаторні підстанції «БАМу». Тут встановлюємо більш сучасне і потужне обладнання.

Також новини у Telegram каналі: https://t.me/belousov_andrei

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *