Хто такий патронатний вихователь та як ним стати?

Одним із пріоритетних завдань держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, майбутньої повноцінної життєдіяльності.

Як зазначають фахівці служби у справах дітей міської ради, іноді трапляється так, що залишити дитину в родині немає жодних шансів.
Саме тому з метою забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до інтересів дитини постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2017 року №148 передбачено створення сімей патронатного вихователя.
Отже, патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Строк перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців і встановлюється органом опіки та піклування за результатами оцінки рівня безпеки або оцінки потреб дитини та її сім’ї.

Соціальна допомога та грошове забезпечення становлять два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку на місяць та п’ять прожиткових мінімумів для патронатного вихователя.

Служба у справах дітей міської ради запрошує всіх небайдужих для отримання більш детальної інформації про створення сімей патронатного вихователя.

За консультацією необхідно звертатись за адресою: просп.Свободи, 2/1, каб.215 щопонеділка та четверга. Телефон для довідок: (0569) 56 06 45.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *