Кам’янське відзначає День Соборності України

22 січня Україна відзначає День Соборності. Кам’янський міський голова Андрій Білоусов, його заступник Світлана Колісніченко та секретар міської ради Наталія Ктітарова традиційно поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Також за участю міського голови відбулася церемонія відкриття меморіальних дощок загиблим учасникам АТО Олександру Какалюку та Сергію Ткаченку – випускникам ліцею НІТ №2.

«Вже сьомий рік на сході нашої країни триває війна, яка змінила життя багатьох українців, змусивши стати на захист територіальної цілісності країни та нашого спільного майбутнього. Саме завдяки мужності цих людей жах війни не поширився далі країною. На жаль Україна платить за це дорогу ціну, адже війна забирає найкращих її синів. Не повернулись з неї й Олександр та Сергій, наші земляки, випускники ліцею. Ці меморіальні дошки нагадуватимуть кожному, що вони віддали свої життя за наше право жити в мирній та процвітаючій Україні. І наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про подвиг наших героїв для майбутніх поколінь. Щиро бажаю родинам загиблих сил та витримки, миру та єдності українцям!» – сказав міський голова Андрій Білоусов.

Цього дня у храмах міста відслужать молебні в ім’я процвітання України.

Музей історії міста підготував відеопрезентацію «Одна-єдина Соборна Україна», а Кам’янський фаховий музичний коледж – відеопривітання «Соборна моя Україна», переглянути яке можна у Telegram-каналі відділу культури департаменту з гуманітарних питань міської ради.

Учні міських загальноосвітніх та позашкільних закладів візьмуть участь в обласній онлайн-фотовиставці «Україна – це ми!» та обласному селфі-челенджі «Україна – це я!». У соціальних мережах пройде відеофлешмоб «Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна».

2

1

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *