Крок до безпеки: у Кам’янському пройшла інформаційна кампанія з радіаційної обізнаності населення

23 та 24 лютого, в рамках інформаційної кампанії з радіаційної обізнаності «КРОК до Безпеки», Кам’янське відвідали фахівці організації «Чорнобильський інститут досліджень і розвитку».

23 лютого у рамках проєкту експерти виміряли радіаційний фон у міському театрі, архівному управлінні, а також деяких покинутих спорудах. Після ретельного обстеження усіх об’єктів, спеціалісти запевнили, що жодної небезпеки не виявлено.

24 лютого, на майдані Калнишевського кам’янчани мали можливість перевірити підозрілі предмети у мобільній лабораторії на наявність випромінювання, а також отримати корисну інформацію про небезпечні джерела іонізуючого випромінювання, як виявити та здати такі об’єкти, не понісши покарання.

Першими з фахівцями спілкувались учасники програми особитісного та професійного розвитку «Лідери змін», яку цього тижня проводить Центр молодіжних ініціатив.

«КРОК до Безпеки» – це кампанія з радіаційної обізнаності та контролю над нерозповсюдженням радіоактивних матеріалів, зокрема покинутих джерел іонізуючого випромінювання. Основна мета кампанії – підвищити рівень обізнаності населення щодо правил радіаційної безпеки. Масштабна інформаційна кампанія покликана підвищити рівень безпеки населення. З 16 лютого по 19 березня мобільна радіологічна лабораторія відвідуватиме та обстежуватиме різні міста.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *